Instagrammable Slovenija: IG profili, ki dajejo naši domovini novo perspektivo

Vzpon Instagrama med družbenimi omrežji trmasto vztraja in ne prizanaša niti deželici na sončni strani Alp … deželici, ki tudi sama postaja čedalje bolj fotogeničen Instagramov motiv. Njeni skriti (in manj skriti) biseri privlačno pozirajo vedno večji množici nadobudnih instafotografov. Ti pa so za svoje umetnine dobili sodoben, najbolj praktičen in najvplivnejši razstavni pano – Instagram. Točneje, javne Instagramove profile, ki so si za svoje poslanstvo izbrali objavljanje (skoraj vrhunskih) fotografij svojih (vedno bolj številnih) followerjev. Edino pravilo je: Slovenija. Na sto in en način, z nešteto perspektiv in skozi vsake oči posebej. Slovenija v vsej svoji raznolikosti in v vsem svojem bogastvu – in v najlepšem oblačilu. Slovenija, kot jo vidimo in cenimo Slovenci.

Če želiš svoj scroll čez Instragram obogatiti z najlepšimi shoti Slovenije, moraš nujno prečekirati te IG profile.

@kampadanes

Palačinke z borovnicami.
Ne le čudoviti, temveč tudi slastni kotički! IG profil @kampadanes je lahko odličen vir nasvetov o restavracijah, kavarnah in slaščičarnah, ki jih je vredno obiskati. Vir: Instagram.

Ne veš, kam bi se dal na len nedeljski popoldan? Samo sprehod čez profil @kampadanes in idej za nedeljski izlet bo preveč, da bi jih lahko stlačil v eno popoldne. Slikovite fotografije, ki se na njihovem storyju ali feedu vrstijo vsakodnevno, vabijo na vse konce Slovenije – na morje ali v gore, samo na sprehod, na kosilo ali pa na sladoled. Izletniške destinacije, planinske poti, kulturne in naravne znamenitosti, kvalitetne restavracije in prijetni lokali … enostavno places to see & places to be na enem mestu. Če imaš tudi ti svojo lastno »kam pa danes« idejo in jo že itak nameravaš objaviti na svojem storyju, jo lahko z dodanim tagom ali hashtagom @/#kampadanes izstreliš med zvezde in med ostale Slovence, ki ne vedo, kam bi se dali. Tvoj story ali fotografijo bo ekipa @kampadanes repostala na njihov profil.

@hribovc

Dekleti na Jerebici.
Koga ob taki fotografiji ne zamika pobeg v svobodo gora? Deli svojo planinsko zgodbo s #hribovc. Vir: Instagram.

… je IG profil, specializiran za planinstvo in povezovanje slovenskih Instagram planincev, predvsem pa za osupljive fotke (s) slovenskih vrhov. Da so »skupnost, ki povezuje«, kot pravi njihov IG bio, so dokazali že s tem, da so gotovo eden izmed najbolje razvitih tovrstnih javnih profilov: poleg rednega objavljanja fotografij slovenskih gora, planin, hribov in gričkov ter njihovih zanimivosti so oblikovali lastno spletno stran, ki je hkrati tudi spletna trgovina. Na hribovc.si lahko kupiš hribovc-themed športna oblačila in majice, prisrčnice, priponke in stekleničke, na istem linku pa najdeš tudi koristne informacije o razmerah v gorah, must-eat nasvete za planinske koče ter priporočila o pohodniški opremi – res ni, da ni!

Če si strasten planinec, mora biti follow @hribovca in drugih sorodnih IG profilov, kot sta @TinkaPlaninka in @razmere_v_gorah, obvezen del tvoje planinske opreme!

@vsezarazgled

Pes pred Predjamskim gradom.
Sprehod po profilu @vsezarazgled te spomni na kraje, kjer že res dolgo nisi bil. Ali pa ti predstavi tiste, kjer nisi bil še nikoli. V vsakem primeru te zvabi tja! Vir: Instagram.

Ta profil ti res ponuja vse, kar rabiš, da se dokoplješ do čudovitega razgleda – poleg tega, da te redno oskrbuje s predlogi za izlet in razkriva foto točke za dihjemajoče razglede na Slovenijo, so objave profila @vsezarazgled zakladnica koristnih informacij in znanja. Pod vsako fotografijo najdeš podroben opis razgleda, ki ga destinacija na sliki ponuja, poleg tega pa še mnoge praktične namige, navodila za pot do destinacije in zanimivosti tega kraja. Ne šparajo niti z nagradnimi igrami in giveawayji. Tudi ti lahko pokažeš svoj najljubši razgled s tagom ali hashtagom profila @/#vserazagled.

 

 

To je le nekaj IG accountov, ki slikovito vabijo v odkrivanje naše domovine. Katerega nismo omenili, pa si prav tako zasluži follow? Zaupaj nam, kje na Instagramu najraje občuduješ krasote Slovenije!

Prejšnji članekAli Papež noče v Slovenijo?
Naslednji članekFestivali prihodnosti – What The Funk?!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.