Bogataš si želi ostati mlad zavedno – za to zapravi kar dva milijona letno

Bogataš si želi ostati večno mlad
Bogataš si želi ostati večno mlad Foto: Marek Studzinski iz Unsplash

Dokler si mlad, te staranje ne skrbi preveč. A kmalu bodo prišli časi, ko si boš ponovno želel telo 18-letnika. Če bi imel ves denar tega sveta, bi ga morda zapravil za preprečevanje staranja?

Kako ostati večno mlad? Ima bogataš odgovor?

Premožen 45-letni podjetnik iz Benetk je navdušen nad to idejo. Bryan Johnson letno zapravi več kot dva milijona dolarjev za vse zdravniške posege in preglede, s katerimi bi lahko ponovno postal mlad. Ti obsegajo elektromagnetne pulze za krepitev mišic medeničnega dna, napravo za računanje števila erekcij, ki jih doživi med spanjem, meritve telesne maščobe, variabilnosti srčnega utripa, redne posnetke MRI ter pregledovanje vzorcev krvi in blata.

Why I Am Spending Millions To Be 18 Again

Johnson redno sodeluje z ekipo 30 zdravnikov, ki v sklopu tako imenovanega Projeka Blueprint izvajajo preglede. Po preliminarnih podatkih naj bi imel Johnson pri 45 letih srce 37-letnika, kožo 28-letnika in pljučno kapaciteto 18-letnika. Njegova biološka starost je vsaj 5 let mlajša od kronološke. A celo sodelujoči zdravniki priznavajo, da pri svojem obsežnem delu s Johnsonom niso dosegli posebno velikih uspehov. Prišli so do več majhnih, opaznih rezultatov – kar so tudi pričakovali.

I reduced my Epigenetic Age by 5 YEARS in 7 months #biohacking #epigenetics

Johnson ima medicinski obrat kar na svojem domu. Drži se zelo striktnih ritualov telesne vadbe in prehranjevanja, ob petih zjutraj dnevno vzame kar 24 različnih prehranskih dodatkov oziroma zdravil, zvečer uporablja očala za blokiranje modre svetlobe in nato zaspi po ustaljenem urniku. Njegov dnevni meni je sestavljen iz 1.977 veganskih kalorij, vsak dan pa poskrbi tudi za uro telovadbe.

My Morning Routine (Live to 120+)

Poleg tega, da se njegov ekstremni dnevni režim ne zdi preveč zabaven, navadnim smrtnikom tudi finančno ni dostopen. A Johnson zatrjuje, da v bližnji prihodnosti zagotovo ne bo zaključil svojega projekta mladosti. Primerja ga s profesionalnim športom, ki prav tako nima neposredne koristne vrednosti. Vključuje pa elemente vzpostavljanja standardov in protokolov, ki bi v prihodnosti lahko imeli splošne koristi za vse nas.

VIRFortune
Prejšnji članekFran Drescher, od Varuške do predsednice sindikata SAG-AFTRA
Naslednji članekKatere so prednosti in slabosti bosonoge obutve?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.