Bogati in koronavirus: luksuzne maske in private jeti

Luksuzne maske za obraz, Naomi Campbell v skafandru in private jeti… to je samo nekaj ukrepov, ki so jih sprejeli bogati, da se ne bi okužili z novim koronavirusom. Ker se (žal) ne more kupiti imunitete na novi koronavirus, se bogati pred nalezljivo boleznijo ščitijo drugače, predvsem pa so zelo inovativni.

V zasebni kliniki Lanserhof v Londonu so že videli 18 % porast v številu infuzij, ki izboljšujejo imunski sistem. Infuzija stane 300 funtov, vsebuje pa visoke doze vitamina C, cinka in aminokislin, ki izboljšujejo imunski sistem.

Podjetja, ki se ukvarjajo z najemom privatnih letal, so sporočila porast v zanimanju, ki spremlja izbruh novega virusa Covid-19. Seveda je izogibanje stika z ljudmi najboljši način za preprečitev okužbe z novim koronavirusom, to pa omogoča tudi najem private jeta, saj check-in opravljaš na drugem terminalu, prav tako pa nisi v gneči in ne dihaš že stokrat predihanega zraka na letalu.

Prav tako se premožnejši poslužujejo šolanja od doma in na daljavo. Mednarodna agencija za učenje Tutors International, ki ponuja elitne privatne storitve učenja, je povedala, da se je od izbruha novega virusa povpraševanje zelo povečalo.

Zaradi novega koronavirusa pa bodo nastradale tudi trgovine z luksuznimi znamkami. Ker se tudi bogati držijo pravila, da je treba ostajati doma, bodo trgovine z luksuznimi izdelki letos beležile padec od 33 do 44 milijard dolarjev. Najbolj bo prizadeta Kitajska, kjer se zgošča 40 % globalne industrije z luksuznimi izdelki, prav tako pa bo velik del utrpela tudi Italija.

Se je pa zato razvil trend obraznih mask luksuznih znamk. Večina mask je razprodanih, bogatih pa ne zanima, ali je maska 3 evre ali 100 evrov, važno, da je modna in v stilu z ostalimi kosi oblačil.

View this post on Instagram

Launching soon…

A post shared by A I R I N U M (@airinum) on

VIRForbes
Prejšnji članekUniverza v Ljubljani: fakultete zaprte vsaj do 13. aprila
Naslednji članekTop zgodovinski ljubezenski romani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.