Top zgodovinski ljubezenski romani

Young romantic couple in love flirting in rain, man holding umbrella. Dating, romance, black and white
Foto: NiseriN iz iStock

Tessa Dare – Noč predaje

Spindle Cove je zavetišče malce izgubljenih mladih dam. Družine sem pošljejo mladenke, s katerimi ne vedo, kaj bi. In ravno tu se razvije malo morje romanc. V prvi sta v glavni vlogi podpolkovnik in apotekarica, ki vsak na svoj način želita poskrbeti za to majhno obmorsko mesto. Pri tem pa se seveda zaljubita, čeprav se temu upirata na vse moči.

Julia Quinn – Vojvoda in jaz

Ta serija ljubezenskih romanov bo letos doživela tudi televizijsko adaptacijo. Prvi del se posveča malopridnežu, ki za roko zaprosi sestro najboljšega prijatelja. Vse skupaj pa je le igra, ki jo vsak želi izkoristiti v svojo korist. A kaj, ko se mlada zaročenca hitro znajdeta v primežu ljubezni, ki ji ne moreta pobegniti.

Pierre Choderlos de Laclos – Nevarna razmerja

Ta zgodovinski roman je malce bolj kakovosten od modernejših (erotičnih) različic. Napisan je v obliki pisem med dvema aristokratoma, ki nista ravno spodobna in prijazna. Roman prikazuje dekadentno družbo, igre zapeljevanja in izkoriščanja. Posnet je bil tudi film, vendar ti priporočamo, da si najprej prebereš knjigo.

Diana Gabaldon – Tujka

Svetovni fenomen, ki je odgovoren za fetišiziranje škotskih kiltov. V knjigi sledimo medicinski sestri Claire, ki po koncu druge svetovne vojne z možem preživlja druge medene tedne na škotskem višavju. Tam pade skozi kamne v preteklost, kjer se zaljubi v višavskega bojevnika, je priča strašnim spopadom in pomaga spreminjati zgodovino.

Lisa Kleypas – Odpelji me opolnoči

Serija knjig spremlja rahlo nenavadno družino, ki nepričakovano podeduje ogromno premoženje. Glavna junakinja se upira šarmom bogatega trgovca, pri tem pa skuša poskrbeti za svojo družino. Vsak član družine je bolj nenavaden in karizmatičen od drugega, dialogi pa so tako zabavni, da se ob njih na glas smejiš.

Sarah Waters – Okušanje žameta

Ta avtorica je znana po svojih zgodovinskih lezbičnih romanih. V tem sledimo Nancy, ki se zaljubi v pevko, s katero se preselita v London. Tam začneta svoje skrivno razmerje, vendar se njuna zgodba ne konča srečno. Nancy se kmalu sreča s temnimi ulicami Londona, na koncu pa se ji le nasmehne sreča in spozna ljubezen svojega življenja.

Linda Francis Lee – Golobičina pot

Prvi del trilogije, v kateri se pojavijo trije zelo različni brati. V prvem delu sledimo najstarejšemu, ki potuje po Afriki in reši življenje mladi ženski. Matthew je pobegnil iz Bostona, kjer je bil udeležen v škandalu, v Afriki vzgojena Finnea pa mu predstavlja nov izziv. Mlada zaljubljenca ugotovita, da drug do drugega čutita več, kot sta si pripravljena priznati.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekBogati in koronavirus: luksuzne maske in private jeti
Naslednji članekUmrl je Peter Musevski
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.