Bomo tudi letos dobili turistične bone?

Ministrstvo za gospodarstvo je podalo predlog, da bi bili tudi letos izdani turistični boni. Za razliko od lanskoletnih pa ti ne bodo uporabni zgolj za nastanitev z zajtrkom, pač pa tudi za kulturo, šport in rekreacijo. Te panoge so namreč med epidemijo novega koronavirusa utrpele močno gospodarsko škodo.

Veljavni naj bi bili do konca letošnjega leta, poroča RTV Slovenija, vredni pa naj bi bili manj kot lanskoletni. Turistične bone so lani uvedli kot pomoč turizmu, ki ga je močno prizadela pandemija. Prejeli so jih vsi prebivalci Slovenije, odrasli v vrednosti 200 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov. Do zdaj je bilo unovčenih ali rezerviranih dobrih 900 tisoč bonov v vrednosti skoraj 132 milijonov evrov.

Vstopnice

Čeprav so številne kulturne in športne ustanove že odprle svoja vrata, je njihov obisk še vedno nizek. Kot glavno oviro za obisk navajajo pogoj PCT. Do cepiva namreč še niso prišli vsi, ki so se prijavili na cepljenje. Poleg tega je potrebno počakati nekaj tednov, preden izpolnjujemo potrebne pogoje. Veliko ljudi se tudi ne odloči za obisk gledališč ali športnih dogodkov, saj ne izpolnjujejo pogoja o prebolenju in se ne želijo testirati.

Novi turistični boni bi gospodarstvu zagotovo pomagali postaviti se na noge, saj se kultura in šport še postavljata na noge. Predlog o tem interventnem zakonu bo obravnaval strokovni svet za turizem, poleg tega bo predstavljen na strateškem svetu za konkurenčnost in poslan Ekonomsko-socialnemu svetu.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPosebne ugodnosti za uporabnike naprav Huawei
Naslednji članekSeks, seks, seks

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.