Branko Grims: »Ustavno sodišče je degradiralo zakonsko zvezo in družino«

Branko Grims je v radijski oddaji podal svoje mnenje o odločitvi ustavnega dosišča glede istospolnih parov
Branko Grims je v radijski oddaji podal svoje mnenje o odločitvi ustavnega dosišča glede istospolnih parov

Odločitev ustavnega sodišča, ki odpravlja diskriminacijo istospolnih parov o istospolnih parih oziroma. V radijski oddaji Studio ob 17:00 je voditeljica Lucija Dimnik Rikić s štirimi sogovorniki spregovorila o odmevni odločitvi Ustavnega sodišča, ki odpravlja diskriminacijo istospolnih parov.

Pogovor o odločitvi ustavnega sodišča

Sogovorniki v oddaji so bili Simon Maljevac, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; Lana Gobec, vodja civilnodružbene organizacije Legebitra; Tomaž Merše, predsednik društva Družinska pobuda in Branko Grims, poslanec Slovenske demokratske stranke.

Spregovorili so o sami odločitvi ustavnih sodnikov, spremembah družinskega zakonika, posvajanju otrok in argumentih nasprotnikov ustavne odločbe. Med nasprotniki je seveda tudi Branko Grims, ki v pogovoru ni varčeval s tonom in besedami.

»Z argumenti, ki jih je ustavno sodišče navedlo v svojih dveh odločbah, se strinjamo. To prinaša korak naprej k odpravi diskriminacije istospolnih parov. Vseeno pa se mi zdi, da je ustavno sodišče poudarilo še nekaj pomembnih stvari v svojem mnenju. Rad bi poudaril, da ta odločitev ne uvaja pravice do posvojitve, tudi ne zmanjšuje pomena tradicionalne družine in ne vpliva na njihov položaj,« je povedal Simon Maljevac, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

»Glede na stanje v družbi je bila nekoliko pričakovana, a nas je vendarle nekoliko presenetila, saj zanjo ni pravne podlage,« je povedal Tomaž Merše iz društva Družinska pobuda.

Branko Grims je spregovoril v svojem slogu

»Vse, kar bi morali v medsebojni zvezi urediti istospolni par, je že doslej ustrezno urejala slovenska zakonodaja. Zato je odločbi ustavnega sodišča potrebno imenovati s pravim imenom. Gre za čisto zlorabo prava. Ustavno sodišče je kreiralo imaginarno pravico do posvojitve v škodo otrok, starejšim pa je dalo prednost pred pravico otroka, da živi v normalni, urejeni družini z očetom in materjo,« so bile uvodne besede poslanca SDS, Branka Grimsa.

Celoten pogovor je po njegovih besedah nekoliko pridobil na napetosti, ko je bil omenjen pretek časa od referendumov glede omenjene tematike. »Ustavno sodišče je degradiralo zakonsko zvezo in družino, vrednoto, ki jo varuje slovenska ustava, kar je najhuje odločilo je v škodo otroka,« je na to odgovoril Grims.

Pogovor je bil mnogo več kot to in je vsekakor vreden poslušanja.

Celotna oddaja je na voljo na spletni strani Studio ob 17:00.

Urednik portala Student.si

VIRStudio ob 17:00
Prejšnji članekEvropsko prvenstvo v minimotu, Assen 2022 – Tadej Maver Guštin osvojil 5. mesto
Naslednji članekAmazon kupil iRobot za več milijard

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.