Brez smeti, brez skrbi!

Si se tudi ti že znašel v situaciji, ko si želiš postati bolj trajnosten in prijazen do okolja, pa ne veš kako?

Decembra lani se je v Ljubljani odprla prva zero waste trgovina in zdi se, da je prebivalcem prirasla k srcu!

Zero waste način življenja ali po slovensko življenje brez odpadkov je postal zelo popularen v zadnjem letu, še posebej po tem, ko se je v Ljubljani odprla prva trgovina, ki ti omogoča, da opraviš nakup brez odpadne embalaže.

Trgovina Rifuzl, ki uspešno obratuje že pol leta, vsak dan širi svojo ponudbo in tako je danes tam možno kupiti sestavine za vsak obrok, med ponudbo pa se najdejo tudi kozmetični in toaletni pripomočki za vsakodnevno rabo. Ker Rifuzlovci prisegajo na domače in ekološke izdelke slovenskih kmetov, so živila kvalitetnejša in bolj zdrava od tistih, ki jih lahko dobiš v drugih trgovinah.

Čeprav cenovno izdelki niso najbolj ugodni, saj so v veliki večini pridelani ekološko in domače, se v Rifuzlu najde nekaj za vsak žep, tudi za študente! Nekaj stvari pa je celo cenejših kot v ostalih trgovinah. Vse, kar potrebuješ za nakup, je lastna vrečka in steklena ali plastična posoda!

Danes nas plastika spremlja že na vsakem koraku, prav tako pa nas vsak dan preko različnih medijev opominjajo, da je stopnja onesnaženja našega planeta previsoka. Zato je nujno treba nekaj ukreniti, da se zavarujemo pred katastrofalnimi posledicami, ki jih povzroča globalno segrevanje. A nasprotno od mnenja večine, lahko vsak posameznik nekaj prispeva k čistejšemu okolju! Včasih lahko že majhna sprememba v našem vsakdanu pomeni veliko. Vse, kar je treba storiti, je nekje začeti.

Prejšnji članekSplača se pogledati Rocketmana
Naslednji članek5 čevljev, ki jih potrebuješ v svoji poletni garderobi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.