Centru za pomoč mladim podeljeno državno priznanje

Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju je prejelo društvo Center za pomoč mladim za projekt Naročnine na globoke vsebine.
Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju je prejelo društvo Center za pomoč mladim za projekt Naročnine na globoke vsebine. Foto: May Lim on iStock

Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju je prejelo društvo Center za pomoč mladim za projekt Naročnine na globoke vsebine.

V Festivalni dvorani so bila podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto. Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič je letos podelil tri priznanja. Priznanji sta poleg društva Center za pomoč mladim prejela še Alenka Oblak in TiPovej!, zavod za ustvarjalno družbo.

Projekt Naročnine na globoke vsebine s priznanjem

Projekt Naročnine na globoke vsebine društva Center za pomoč mladim je nastal kot odgovor na zaznane potrebe mladih, ki bivajo v eni izmed oblik institucionalnega varstva in prihajajo iz ranljivih okolij ter doživljajo različne duševne in socialne stiske. Po epidemiji se je med mladimi izkazal največji primanjkljaj na področju duševnega zdravja, zato je tudi poglobljeno delo s temi vsebinami eden izmed glavnih ciljev projekta. Izvajalci so tako ob pomoči mladih ustvarili varno in zaupno okolje, ki mladostnikom omogoča izražanje lastnih potreb in krepitev svojega duševnega zdravja, hkrati pa tudi spodbuja njihovo socialno vključenost in zavedanje lastne odgovornosti.

Uspešnost delovanja v podporo duševnemu zdravju udeležencev se kaže v usvojitvi novih socialnih veščin – v tem, da so se mladi ob skrbi za druge naučili poskrbeti zase, tako da lahko bolj neovirano izražajo svoja mnenja.

Vsa ta znanja bodo pomembno vplivala na njihovo delovanje znotraj skupnosti in v odnosih nasploh. Z vključitvijo mladih, ki živijo v stanovanjskih skupinah in prihajajo iz ranljivih okolji ter doživljajo različne duševne in socialne stiske, so pomembno vplivali tudi na socialno in družbeno povezanost. S spodbujanjem učinkovite komunikacije, razumevanja in spoštovanja mnenja sočloveka ter delom za izboljšanje odnosov so mladim omogočili tudi boljšo soudeleženost v širši družbi.

Projekt Naročnine na globoke vsebine je popolnoma skladen z načeli in vsebinami mladinskega dela, saj so se med mladimi udeleženci in izvajalci projekta vzpostavili enakovredni odnosi, ki izkazujejo dobro razumevanje ter spoštovanje različnosti.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAlenka Oblak, prejemnica državnega priznanja za delo v mladinskem sektorju
Naslednji članekZavodu TiPovej! državno priznanje za delo v mladinskem sektorju
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.