Alenka Oblak, prejemnica državnega priznanja za delo v mladinskem sektorju

Woman with a light bulb in a paper airplane. Creativity and uniqueness in business and education. Art collage.
Foto: SvetaZi iz iStock

Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju je prejela Alenka Oblak.

V Festivalni dvorani so bila podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto. Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič je letos podelil tri priznanja. Poleg Alenke Oblak sta priznanji prejeli še društvo Center za pomoč mladim in TiPovej!, zavod za ustvarjalno družbo.

Alenka Oblak je prejemnica državnega priznanja

V nadaljevanju lahko prebereš utemeljitev podelitve priznanja Alenki Oblak za njeno delo v mladinskem sektorju.

Alenka Oblak je ena tistih oseb, ki so imele in še imajo v slovenskem mladinskem sektorju pomembno mesto, saj je zadnjih 20 let to področje vztrajno gradila in nadgrajevala. Z navdušenjem dela v vseh okoljih, kjer se kot izobraževalka srečuje z bogastvom raznolikosti pri ljudeh. Dela tako v slovenskem kot tudi mednarodnem okolju in z ljudmi različnih generacij.

Alenka Oblak je svojo bogato kariero začela graditi pri skavtih, kjer si je pridobila človekoljubna, filantropska znanja ter veščine upravljanja in podpornega delovanja. Zaradi poglobljenega poznavanja metodologije dela z različnimi starostnimi skupinami mladostnikov je bila odgovorna za več projektov na področjih vzgoje, širše odgovornega življenja, aktivnega državljanstva in ozaveščanja glede okolja. V intenzivnih letih je opravila tudi do 700 prostovoljnih ur na leto, poskrbela je za številna usposabljanja mladinskih voditeljic in voditeljev ter trenerjev.

S svojim delom je Alenka Oblak v mladinski sektor doprinesla veliko novih zamisli, bila je mentorica mnogim mladim na njihovi osebni in karierni poti. Svojo zavzetost za medkulturno učenje in dialog je neutrudno podajala sodelujočim v vseh okoljih ter tako pripomogla k širjenju obzorij in opogumljanju mladih. Njen raziskovalni duh pa v sektor ni vnašal le inovativnosti, ampak je osvetljeval pomembnost poglobljenega poslušanja, iskanja pravih vprašanj in odgovorov ter navdiha, ki je mladinskemu sektorju prinašal vedno dobrodošlo svežino.

Prejmniki državnih priznanj v mladinskem sektorju 2022

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPriljubljeni bistro omejil študentske bone
Naslednji članekCentru za pomoč mladim podeljeno državno priznanje
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.