Covid-19: Kako se izvajajo športne dejavnosti v dvoranah?

Zaradi znane situacije veljajo tudi pri uporabi notranjih športnih objektov in površin, tako za tekmovanja kot tudi treninge in rekreacijo, nekatera specifična pravila.

Dejavnosti se zaenkrat lahko še naprej izvajajo, Direktorat za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pa sta uskladila higienska priporočila za preprečevanje okužb v teh objektih.

Kje so poudarki?

Pri uporabi notranjih športnih objektov priporočila temeljijo na razdalji 2 metrov med udeleženci športnega udejstvovanja, pogosto je zračenje prostorov in obvezno je razkuževanje površin, ki prihajajo v stih z okuženimi, roke pa si morajo pred vadbo razkužiti tudi športniki oz. rekreativci.

Športne skupine se med seboj ne mešajo, med dvema vadbama je obvezen premor, organizatorji pa vodijo tudi seznam udeležencev.

Zaželeno je tudi, da športniki prihajajo na tekme in treninge že športno oblečeni, da ne prihaja do zadrževanja v garderobah. V mnogih objektih sicer prepovedujejo njihovo uporabo, prav tako uporabo tušev – za te velja, če so v uporabi, da je nujno zagotoviti njihovo čiščenje, razkuževanje in zračenje.

Kontaktni športi in športi v bazenih dovoljeni

Kontaktni športi in športi v dvojicah v šolah ostajajo dovoljeni. Prav tako so odprti bazeni z navodili, ki so objavljena na spletni strani NIJZ.

Vsa priporočila veljajo do preklica, potrebno je spremljati tudi nove ukrepe glede na spreminjanje epidemiološkega stanja.

Prejšnji članekNova generacija AMD-jevih računalniških procesorjev Zen 3 Ryzen 5000 je tu
Naslednji članekRazvili »Jetpack« za gorska reševanja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.