Razvili »Jetpack« za gorska reševanja

Reševalna služba Great North Air, dobrodelna organizacija, registrirana v Združenem kraljestvu, ki se ukvarja z zagotavljanjem nujnih helikopterskih reševanj, testira jetsuit, obleko na reaktivni pogon, ki ga je izdelala Gravity Industries, da bi nekega dne reševalcem omogočila polet na težke gorate predele, da bi zagotovila prvo pomoč, poroča BBC.

Jetsuit bi lahko reševalcem omogočil, da se dvignejo na goro v 90 sekundah in se ne vzpenjajo peš 30 minut in več, pravi direktor operativnega oddelka GNAAS Andy Mawson.

Paramedic Mountain Rescue!

»Z reaktivnim nahrbtnikom pot lahko traja le nekaj minut, da dosežemo bolnika, namesto več ur, kar bi lahko pomenilo razliko med življenjem in smrtjo,« je dejal za BBC.

»Jaz sem Iron Man«

Gravity Industries, ki ga vodi ustanovitelj in drzni kaskader Richard Browning, je v zadnjih nekaj letih prišel na naslovnice z dosegi več letov v obleki v slogu super junaka »Iron Man-a« in celo postavil hitrostne rekorde.

Browning je v okviru sodelovanja zaključil demonstracijsko vajo v britanskem Lake Districtu.

»Če se ideja zažene, bo leteči reševalec oborožen z medicinskim priborom, z močnimi tabletami za lajšanje bolečin za pohodnike, ki so morda utrpeli zlome, in z defibrilatorjem za tiste, ki so morda doživeli srčni napad,« je Mawson dejal za BBC.

VIRBBC
Prejšnji članekCovid-19: Kako se izvajajo športne dejavnosti v dvoranah?
Naslednji članekPasti pri študentskem delu: kje so meje?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.