Dan za samske … Single awareness day

Sladkorno od valentinovega smo že preživeli, zdaj pa je čas tudi za ostale, ki namesto tega (privlečenega iz Amerike za še večjo prodajo bedarij in občutek prisile, da nekomu, ki ga imaš rad, MORAŠ nekaj kupiti, sicer bo mislil da ga nimaš rad) praznika, uživamo naslednji dan. Prišel je … (drum roll) … Single awareness day!

Velikokrat poslušam izjave kot so: “kako mi gredo na živce ti zaljubljeni pari”, “sovražim valentinovo, ker nimam nikogar”, “spet ne bom dobila vrtnice za valentinovo”, … Že res, da si vsi želimo imeti nekoga, ki nas ima rad, nam posveča pozornost, super je tudi, če lahko slikaš vrtnico in bombonjero in se s tem pohvališ na Instagramu. Ampak kaj pa ti?! Preden lahko nekoga ljubiš in preden lahko nekdo ljubi tebe, moraš ljubiti sam sebe. Zato si vzemi čas zase in bodi sam svoj partner. Razvajaj sam sebe, kupi si čokolado, pojdi v kino, pleši in poj, smej se, glej filme, naredi si piling, obrij si noge, kupi si rože ali pa jih kupi prijateljem.

Naj bo ta dan tvoj dan, uživaj v samskem življenju, druži se s prijatelji in ne bodi depresiven, ker za dobro jutro ne dobiš sporočila “ljubim te”. Pošlji si ga sam! Biti samski, ne pomeni biti depresiven, razočaran, nezmožen si poiskati partnerja. Biti samski pomeni, da preprosto še nisi našel osebe, ki bi ti zamajala tla pod nogami in s katero bi lahko bil ti ti. Kot pravi moja dobra prijateljica, v razmerju nista dve polovici, ampak sta dve celoti, vsaka svoja. Zato razvijaj in ljubi to svojo celoto, da boš spoznal svojo vrednost in na tak način v svoje življenje spustil nekoga, ki te bo vreden in ne kogarkoli.

Vsem, ki pa preprosto ne morete iz svoje kože in ste vseeno (ne)srečno samski pa priporočam film Jej, moli, ljubi, da vas prelepa Julia Roberts motivira ljubiti samega sebe. 🙂

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.