Danes je vlak zastonj!

Brezplačna vozovnica za vlak
Brezplačna vozovnica za vlak

Pisali smo že o Evropskem tednu mobilnosti, ki poteka vse od 16. septembra pa do dnaes. Prav danes obeležujemo tudi Evropski dan brez avtomobila, ki so ga lepo pospremile Slovenske železnice. Samo danes lahko z vsemi vlaki Slovenskih železnic po Sloveniji potuješ brezplačno!

Brezplačne vozovnice za vlak le 22. septembra

Ob 21. Evropskem tednu mobilnosti, ki se odvija od 16. do 22. septembra, so Slovenske železnice v sodelovanju z Ministrstvom za Infrastrukturo za četrtek, 22. septembra, pripravile posebno ponudbo, s ciljem spodbujanja ene najbolj trajnostnih oblik mobilnosti.

Danes lahko z vsemi vlaki Slovenskih železnic po Sloveniji potuješ brezplačno. Brezplačno dnevno enosmerno ali povratno vozovnico za izbrano relacijo, za vse vrste vlakov, tako za 1. kot tudi za 2. razred, lahko prevzameš na prodajnih mestih na železniških postajah.

V primeru, da so ta prodajna mesta zaprta v času odhoda na vlak, lahko brezplačno vozovnico prevzameš na vlaku.

Potovanje z vlakom po Sloveniji

»Ugodne cene vozovnic za potovanja z vlaki zagotovo predstavljajo poleg varnostnega in okoljevarstvenega vidika še dodatno prednost in vreden razmislek, da potnik vsaj del poti opravi z okolju prijaznim javnim prevozom. Če pogledamo še možnost izkoristka časa potovanja med potjo, ali za počitek ali za branje, brskanje po spletu, telefoniranje … je pot z vlakom lahko zelo dobra izbira. Predvsem na relacijah, ki so tudi časovno zelo konkurenčne cestnemu prevozu. Vsakodnevna potovanja z vlaki so še toliko bolj ugodna z abonentskimi vozovnicami, ko npr. za letno vozovnico plačate samo 8 mesečnih vozovnic,« so sporočili pri Slovenskih železnicah.

Urednik portala Student.si

VIRslovenske železnice
Prejšnji članekLevica naznanila svojega predsedniškega kandidata
Naslednji članekAvatar, po vsem tem času? Vedno
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.