Danes zaradi Arnesa otežen pouk po celi Sloveniji

Slovenski izobraževalni sistem je današnji dan, prvi dan ponovnega šolanja na daljavo, začel s preglavicami. Zaradi navala prijav v vse Arnesove storitve so namreč Arnesove spletne učilnice, ki jih uporablja več sto osnovnih in srednih šol, delale zelo počasi.

Preobremenjen je bil tudi sistem enotne prijave (AAI), prijave prek Arnes računa. Posledično se je skoraj sesul tudi komunikacijski sistem Zoom, ki zahteva AAI prijavo.

Čeprav so pri Arnesu sistem od spomladi nadgradili, je bila današnja obremenitev vseeno prevelika.

Večji naval kot spomladi

S podjetja so sporočili, da je bil naval danes zjutraj nekajkrat večji ko spomladi v največji špici, piše portal 24ur.com.

Če je bilo spomladi hkrati prijavljenih največ 8000 uporabnikov, jih je bilo danes v nekem trenutku na mreži kar 26.000.

Kot so zapisali na Arnesu, so težavo preobremenjenosti odpravili v dveh urah. Arnes Učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, vendar odpravljajo tudi to težavo.

Dekle dela na računalniku

Nadgraditev sistema

Sicer pa je Arnes v času epidemije dobil dodatna sredstva, ki jih je vložil v razširitev osnovne infrastrukture in nadgradnjo storitev.

Zdaj intenzivno vgrajujejo dodatno opremo, zmogljivosti pa bodo še dodatno širili z opremo, ki jo še pričakujejo.

Zoom

Zoom je eden od najzmogljivejših Zoomov logo - clipart kamere na sredini modre podlagevideokonferenčnih sistemov, saj omogoča, da več uporabnikov hkrati z vklopljenim zvokom in sliko sodeluje v videokonferenčni sobi.

Na Arnesu so z nakupom licenc učiteljem na slovenskih osnovnih in srednjih šolah omogočili brezplačno uporabo sistema z vsemi funkcionalnostmi.

Prav tako lahko licenčno verzijo storitve uporabljajo v vrtcih, dijaških domovih in na glasbenih šolah.

Prejšnji članekSpoznaj novo izvoljeno ekipo glavnega odbora Zveze ŠKIS
Naslednji članekTop 5: Kako ostati produktiven v času online študija?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.