Top 5: Kako ostati produktiven v času online študija?

Korona nam jo je spet zagodla in znova smo se znašli doma. Predavanj v živo žal še nekaj časa ne bo, zato ni druge, kot da se (ponovno) privadimo na študij od doma. Študij od doma oziroma študij online je čudna stvar. Nekateri ga obožujejo, mnogi ne prenesejo, a z njim se moramo sprijazniti. Zato imamo zate top nasvete, kako ostati produktiven v času online študija.

Pospravi že enkrat svojo sobo!

Mogoče zvenim kot tvoja mami, ampak kar je res, je res. Bolj kot boš imel pospravljeno sobo, manj je možnosti za distrakcije. In distrakcij je doma ogromno, zato je pomembno, da jih omejiš na minimalno. Na mizi imej le najpomembnejše: lonček s pisali, računalnik, zvezke in sem pa tja kakšno malenkost. Tako se boš med predavanji lažje znašel in ne bo ti treba brskati med kupi nametanih listov, da najdeš tistega pravega.nered

Začni svoj dan (zgodaj) zjutraj

Najboljša stvar online predavanj je zagotovo ta, da ti zjutraj ni treba vstajati sredi noči in iti na faks še po temi. Zato si seveda privošči kakšno minutko (ali 15) več spanja, a ne vstajaj zadnjo minuto! Če boš šel na predavanje v pižami in se boš na predavanje vklopil iz postelje, ne boš od njega odnesel prav ničesar.

budilkaRutina je zakon

Rutina je zakon, pri delu in študiju od doma pa je nepogrešljiva. Zjutraj vstani dovolj zgodaj, da imaš čas še za zajtrk, da se preoblečeš in počešeš ter da si skuhaš kavo ali čaj. Če si res jutranji človek, se zjutraj razgibaj in začni dan z nasmehom. Ko ti gre vse narobe, je prav, da imaš v življenju nekaj strukture. In to lahko dosežeš z jutranjo rutino.

Ne pozabi na svež zrak

Če ves dan ždiš pred računalnikom, se ti do konca dneva lahko popolnoma zmeša. Zato pelji med pavzo psa na sprehod ali pa pojdi po končanih predavanjih v gozd in si spočij možgane. Tek je optimalen šport za odklop, sprehod ti bo pa prav tako dobro del. Ne pozabi na gibanje, ki je ključnega pomena za dobro počutje. In ne, hoja do kuhinje in nazaj ne velja.

two women walking together outdoor during daytimeNe jej med predavanji

Ja, imaš izklopljeno kamero in mikrofon in nikogar ne motiš, a slepiš samega sebe. Če boš med predavanji zajtrkoval ali jedel kosilo, boš od njih odnesel bore malo. Poleg tega pa bodo krožniki ali skodelice na tvoji mizi delali samo nered. Saj vsi dobro vemo, kaj se zgodi z vsemi šalčkami in kozarci, ki jih prinesemo v sobo, kajne?zajtrk pred računalnikom

Prejšnji članekDanes zaradi Arnesa otežen pouk po celi Sloveniji
Naslednji članekOrjaški Megalodon, kralj med morskimi psi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.