Darila za materinski dan (ki jih lahko pripraviš v izolaciji)

Si se vedno do zdaj zanašal na last-minute nakupovanje darilc za mamo na materinski dan? Ker ti je to (žal) letos zaradi epidemije koronavirusa onemogočeno, se boš moral znajti drugače. Tvoja mama si navsezadnje zasluži zahvalo. Torej, kako pripraviti mami darilo za materinski dan v domači karanteni?

Zajtrk v postelji

Razen če tvoja mama dela na prvi bojni liniji, je v teh dnevih najvrjetneje doma. Zato lahko zjutraj vstaneš pol ure pred njo in ji pripraviš super zajtrk v postelji. Skuhaj ji kavo, speči jajca, naredi domačo granolo in ji jo postrezi z jogurtom in narezanim sadjem… Možnosti je veliko. Zdaj imaš čas, tako da res ni izgovorov, zakaj ne bi en dan vstal malo prej in razvajal svojo mamo.

sadje v srčkasti posodi

Voščilnica

Najverjetneje imaš doma kos papirja ali kartona in barvice oziroma kakšen okrasek, ki je ostal od delanja božičnih voščilnic. Mami naredi voščilnico, vanjo pa zapiši, zakaj jo imaš rad. Doma narejene voščilnice in darila so vedno lepše od tistih kupljenih v trafiki.

Sladica

Ko je cela družina doma, se je veliko in predvsem dobro. In tako je najverjetneje tudi ves čas karantene – po dobrem kosilu se seveda prileže tudi sladica. Zato se zjutraj spravi delati pito, piškote ali mafine. Samo pazi, da ne porabiš vse moke in kvasa, ker bo drugače mama zelo jezna nate. ?

tortica srček

Prekoplji vrt

Če pa imate za hišo vrt, ji ga za darilo za materinski dan prekoplji. Za to dejanje ti bo neizmerno hvaležna, pa še uslugo boš naredil vsem, ker boste imeli celo poletje svežo zelenjavo z vrta.

Posesaj stanovanje

Če pa ne živiš v hiši, se ponudi, da posesaš stanovanje in pomiješ okna. Vzemi si to kot del spomladanskega čiščenja in mami olajšaj delo.

šopek rož iz travnika

Naberi rože

Če živiš blizu velikega travnika, pojdi na sprehod in ji naberi šopek rož. Da ga lepše okrasiš, ga lahko zaviješ z darilnim trakom. Mama bo neizmerno vesela, ker bo videla, da si se kljub težkim časom potrudil.

Prejšnji članekV jantarju našli najmanjšega dinozavra do sedaj
Naslednji članekAli je spomladanska utrujenost samo izgovor?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.