Dekle! Morda je OnlyFans pravi zate

Kapitalizem je brutalen. Predvsem do mladih, ki so še v začetku svoje delovne kariere ali pa se še šolajo. Stanovanja so draga, hrana, pijača in ostale življenjske potrebščine prav tako ne postajajo nič cenejše.

Kako torej do zaslužka? Kako si lahko ustvarim življenje, če pa je vse dražje preživeti, kaj šele ustvariti. Študentska dela so super, a privarčevati s študentskim delom je misija nemogoče. Kako torej do lagodnejšega starta v življenju?

Načinov je kar nekaj. Nekateri že v študentskih letih odpirajo podjetja in živijo na psu, da lahko privarčujejo. Nekateri vlagajo v vrednostne papirje, kripto valute in podobno. Zadnja leta se je pojavila še ena možnost. OnlyFans.

»Sex sells«

Ženska s polnimi rokami denarja

V ZDA je skorajda že nekaj normalnega, da privlačno dekle s profilom na OnlyFans zasluži za svoje šolanje. Tam se šolnine lahko povzpnejo tudi v sto tisoče dolarjev, kar je, brez da vzameš kredit, skoraj ne mogoče odplačati, če seveda nimaš premožnih staršev.

V Evropi imamo srečo, da je pot do študija cenejša oziroma skoraj zastonj. A vseeno stroški so in brez dela nihče ne more preživeti, kaj šele, da bi si privarčeval za stanovanje in kakšno potovanje. Z OnlyFans so zaslužki več kot odlični, sploh, če si dekle.

Po podatkih portala Bloomberg je OnlyFans v letu 2020 ustvaril več kot 2 milijardi dolarjev od prodaje in 400 milijonov dolarjev čistega dobička.

Timothy Stokely, lastnik platforme, je omenil, da platforma svojim ustvarjalcem vsak mesec izplača več kot 200 milijonov dolarjev.

Ko je marca 2020 nastopila pandemija, so platforme za ustvarjalce zaznale dvig rasti prihodkov, največji zmagovalec, ki je iz tega izšel, pa je OnlyFans. Odkar se človeštvo bori z novim koronavirusom, platforma vsak mesec raste za 70 %.

Največji zaslužkarji imajo več kot 10 milijonov dolarjev prometa na mesec in zaradi svoje golote ne rabijo več delati.

Zakaj je tako popularen

Ženska, ki mežika na desno oko

Na platformah družbenih medijev, kot sta Instagram in Twitter, zvezdniki večinoma objavljajo svoje družini prijazne vsebine. Na OnlyFans pa ljudje objavljajo bolj tvegane vsebine, pri katerih je stopnja interakcije in intimnosti višja. Zato so moški pripravljeni plačati več, da bi imeli dostop do teh vsebin. In teh definitivno ni malo. Skrivnosti in tabuji so zelo priljubljeni.

Slovenija in OnlyFans

 Najbolj znana slovenska avtorica na tej spletni platformi je zagotovo Denise Dame. Ta je zaslovela s svojim YouTube kanalom, kjer je s svojimi famozno nekonvencionalnimi in čudnimi videi nabrala na tisoče gledalcev, oboževalcev in zasmehovalcev. Svoje popivanje pred kamero na YouTubu je preselila na spletno stran OnlyFans, kjer za ogled vsebin na njenem profilu zahteva 5 dolarjev mesečno. To je približno toliko, kolikor morate mesečno plačati za HBO Max, novo pretočno platformo HBO.

OnlyFans avtorice so deležne čudnih pogledov

Velika skupina ljudi s šokiranim pogledom

Največji problem so zlobni jeziki okoli deklet, ki s to platformo služijo denar. Kaj si bo mislil sosed, moja mati, kako boš dobil delo, ko pa so gole fotografije na spletu? Kdo me bo vzel resno?

Ta strah je upravičen, čeprav v popolnem svetu ne bi bil razumljiv. Ženska ima pravico izbrati, kaj bo počela s svojim telesom.

Stigma ženske spolnosti in nedotakljivosti telesa se sicer zmanjšuje. Vse manj je čudnih pogledov, če se ženska odloči pred kamero odvreči svoja oblačila.

Slovenke imajo lahko veliko prednost

ženska srednjih let s privzdignjenim prstom, ki ponatarja, da ima idejo

Majhnost Slovenije je tudi dobra stran. Slovenk namreč ni veliko. Torej je konkurenca manjša, moški v Sloveniji in na Balkanu pa tudi raje dajo denar Slovenkam, kot na primer, Američankam. Tudi pogovori, ki jih imaš s sledilci, so bolj osebni v maternem jeziku in posledično je intimnost višja, kar prinese več denarja. Koliko slovenskih moških si predstavlja žensko, ki vzdihuje v angleščini? Verjetno si jih večina predstavlja to v slovenščini.

Če si torej zanimiv(a), zaradi tega ne boš na slabšem. Problem je le, če si to želiš, ali ne.

Kako se odločiti

Dekle, ki razmišlja o svojih odločitvah

Vse to je odvisno od tega, kakšna oseba si. Če imaš pomisleke, to verjetno ni zate. Če pa je, potem lahko zaslužiš nekaj sto dodatnih evrov na mesec.

Avtorji na OnlyFansu povprečno zaslužijo 180 dolarjev mesečno. Nekaj bi ti torej kapnilo v žep, odvisno od tebe pa je, koliko bi zato bil pripravljen storiti. Če spoštuješ svoje telo, ga moraš tudi imeti rad. S tem ne prodajaš sebe, ampak le spominke sebe, in prav nič ne izgubiš na spoštovanju med ljudmi, ki imajo kaj v glavi.

Zapomni pa si, da OnlyFans v nobenem primeru ne more biti slabši od pisanja ljudem v zasebna sporočila s prošnjo po tvojem času in obljubljenem zaslužku od doma. Za OnlyFans ne potrebuješ le lepote, ampak tudi možganske celice.

Prejšnji članekDan svetega Patrika – vse bolj priljubljeno praznovanje
Naslednji članekMiti in resnice o sladkorju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.