Desetletni deček je zbral več kot 315.000 ameriških dolarjev, da bi zagotovil neprebojne jopiče za policijske pse

10-letni deček Brady Snakovsky je pred skoraj dvema letoma v oddaji opazil, da policjski psi niso tako zaščiteni kot policisti. Vedel je, da mora nekaj ukreniti. »Bila sem presenečena, da 8-letni otrok opazi tak problem in da bi lahko dobil rešitev,« je za CNN povedala Leah Tornabene, dečkova mati.

Brady in policist
vir: CNN

To je sprožilo začetek Bradyjevega sklada K9, neprofitne organizacije, ki zbira denar za dobavo neprebojnih jopičev policijskim in vojaškim psom. Ustvaril je stran GoFundMe, ki mu je omogočila nakup prvih štirih jopičev. Doslej je Brady oskrbel več kot 257 psov z neprebojnimi jopiči in zbral več kot 315.000 ameriških dolarjev. Jopiče za pse dobavlja v 23 zveznih državah in v Kanadi. V Afganistanu dobavlja jopiče za vojaške pse.

Policijske enote, ki imajo enoto K9, se morajo zanašati na donacije, zato je vsak dolar pomemben.

Brady
vir: CNN

Pred kratkim se je Brady lotil tudi novega lokalnega projekta. Ustvaril je pasji park v Brunswicku v zvezni državi Ohio v bližini svojega domačega kraja. Park je en dan v tednu zaprt, da bi policijskim psom omogočili prostor za trening s svojimi vodniki. S pomočjo članov njegove skupnosti so obnovili park, ki je potreboval le nekaj ljubezni, za trening pa so mu dodali še opremo za pasjo gibčnost.

Brady je dejal, da upa, da bo skozi park in svojo neprofitno organizacijo pomagal čim več policijskim psom. »Všeč mi je videti nasmeh na obrazu vodnika,« je dejal.

VIRCNN
Prejšnji članekDropout: to še ne pomeni konca sveta
Naslednji članekNačrt Nacionalnega programa za mladino: kakšne novosti si lahko obetamo mladi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.