Načrt Nacionalnega programa za mladino: kakšne novosti si lahko obetamo mladi?

Vlada je danes sprejela izvedbeni načrt za leti 2020 in 2021 Resolucije o nacionalnem programu za mladino 2013-2022, ki je bil pripravljen v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi. Načrt vključuje ukrepe z raznih področij, med drugim s področij zaposlovanja, izobraževanja, podjetništva, zdravja in mladinskega sektorja ter stanovanjske politike.

Kaj zajema načrt?

Izvedbeni načrt je sestavljen iz ukrepov, ki jih je mogoče izvajati in financirati znotraj proračuna v letih 2020 in 2021. Ukrepi bodo v večini financirani v okviru evropskih strukturnih sredstev, vključevali pa bodo tudi sistemske ukrepe, ki so na primer sprememba ali priprava predpisov, umestitev novih tem v politični diskurz in podobno. V načrtu so navedeni tudi ukrepi, ki se financirajo iz programa Erasmus+.

Kaj sploh je Nacionalni program za mladino?

Nacionalni program za mladino je temeljni programski dokument, ki v mladinskem sektorju opredeljuje prednostne naloge in ukrepe, ki so v javnem interesu in interesu mladine. Za uresničevanje programa so pristojna ministrstva, vlada pa v okviru državnega proračuna sprejme načrt.

Prejšnji članekDesetletni deček je zbral več kot 315.000 ameriških dolarjev, da bi zagotovil neprebojne jopiče za policijske pse
Naslednji članekLahki dvatisočaki v Sloveniji, ki jih lahko osvoji vsak

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.