Dijaki in osnovnošolci od ponedeljka zopet doma

Danes je vlada RS sprejela nove ukrepe zaradi pandemije novega koronavirusa, ki predvidevajo, da bodo dijaki in osnovnošolci od ponedeljka dalje šolanje nadaljevali na daljavo. 

Ukrep velja za vse srednješolce in za osnovnošolce od 5. razreda dalje. Študentje zaenkrat ob ohlapnih priporočilih ostajamo deloma na fakultetah, že včeraj pa je rektor Univerze v Ljubljani sporočil, naj izvajalci predmetov vse, kar se da, preselijo na splet.

Ukrepi naj bi veljali do krompirjevih počitnic, ko bo vlada presodila, ali je potrebno ukrepe učenja na daljavo podaljšati ali dodatno zaostriti. 14-dnevni odmor od dela v šolskih ustanovah naj bi omogočil, da se situacija glede širjenja novega koronavirusa stabilizira.

blue hand sanitizer pump bottleKaj pa ostali ukrepi?

Potniški promet zaenkrat ostaja – seveda z upoštevanjem ukrepov. Torej z obvezno nošnjo maske in rednim razkuževanjem rok ob vstopu in izstopu z avtobusa ali vlaka.

Država je nekatere ukrepe sprejela samo na ravni t. i. rdečih regij, katerih je kar 7 (od skupno dvanajstih). V rdečih regijah bo veljala začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb, omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti, omejitev določenih športnih aktivnosti ter omejitev gibanja med regijami. V rdečih regijah bo uvedeno tudi obvezno nošenje mask povsod, tudi na prostem.

Rdeče regije so: posavska statistična regija, jugovzhodna Slovenija, savinjska regija, zasavska regija, osrednjeslovenska regija, koroška ter gorenjska regija.

Prejšnji članekPozor, seksi čebula: Facebook zamenjal čebulo za seksualno vsebino
Naslednji članekUNICEF: Umivanje rok z milom rešuje življenja, toda 3 milijarde ljudi na svetu doma še vedno nima te možnosti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.