Pozor, seksi čebula: Facebook zamenjal čebulo za seksualno vsebino

Vrtni center v Novi Funlandiji v Kanadi je prejšnji ponedeljek od Facebooka prejel obvestilo o oglasu za čebulna semena Walla Walla, v katerem je bila fotografija čebule. V obvestilu so navedli, da je oglas kršil pravila, saj je vseboval preveč golote.

Fotografija s Facebooka
vir: The Seed Company NL, Facebook
via: MSN

Pri Facebooku so prejšnjo sredo za kanadsko CBC News povedali, da je bil oglas po pregledu obnovljen. Napako je storila tehnologija moderiranja umetne inteligence, ki samodejno odstrani vsebino, za katero meni, da vsebuje goloto.

»Uporabljamo avtomatizirano tehnologijo za preprečevanje golote. Včasih pa tehnologija ne loči čebule Walla Walla in, no, saj veste. Obnovili smo oglas in nam je žal za težave podjetja,« je dejala Meg Sinclair, vodja komunikacij Facebooka v Kanadi za CBC.

To ni prvič, da so avtomatizirani sistemi Facebooka pretirano odstranjevali vsebine, ki so jih kasneje zaposleni pri Facebooku obnovili. Leta 2018 so sistemi odstranili objavo, ki je vsebovala odlomke iz Deklaracije o neodvisnosti, potem ko so objavo označili kot sovražni govor.

VIRMSN
Prejšnji članekCovid-19: Si študent zdravstvene vede? V bolnišnicah potrebujejo tvojo pomoč!
Naslednji članekDijaki in osnovnošolci od ponedeljka zopet doma

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.