Dostava paketov v času epidemije koronavirusa: odgovornost na prvem mestu

V času epidemije novega koronavirusa je prav, da smo vsi čimveč doma in se ne zadržujemo po trgovinah. Kar seveda pomeni – nič šopinga. A nič zato, na spletu je ogromno spletnih trgovin, kjer lahko brskaš in si ogleduješ izdelke. Ampak kaj se zgodi, če želiš izdelek naročiti? Ali poštarji sploh nosijo pakete?

Pošta Slovenije se je že odzvala na nekatere dvome strank ter pojasnila, da dostavljalci niso prekinili s svojo storitvijo, temveč so jo le prilagodili trenutnim razmeram. Začel je potekati namreč tako imenovani brezkontantni prevzem.

nova olika brez dotika

Pri tem Pošta Slovenije stranke naproša, da plačajo s kartico, če je le mogoče, ter se tako izognejo nepotrebnemu stiku s pismonošo. V kolikor pa to ni mogoče, je Pošta Slovenije uvedla postopek brezkontaktnega prevzema odkupnih zneskov, ki sicer izgleda nerodno, a je super način za izogibanje širjenja virusa. Če imaš torej paket še za plačati, denar položi na ustrezno mesto (npr. na okensko polico, steber ograje …) in se umakni na priporočeno razdaljo vsaj 2 metra. V kolikor je znesek točen, bo poštar denar vzel ter paket postavil na dogovorjeno mesto ter tako bo prevzem zaključen. Če znesek ni točen, bo dostavljalec odštel razliko ter denar nazaj položil na dogovorjeno mesto skupaj s paketom.

Pri možnosti dostave pa lahko tudi izbereš način dostave, ki ga želiš. Dostavljalcu tako lahko daš napotek, da ti paket pusti na okenski polici ali na ograji, še bolje pa je, da za prostor dostave izbereš paketomat. V vseh primerih dostave podpis ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna vročitev paketa, ki omogoča varnost tako dostavljalcem kot tudi prejemnikom pošiljke.

Ravnaj pametno in odgovorno in tako pomagaj pri preprečevanju širjenja okužbe.

Prejšnji članekBi delal za Teslo?
Naslednji članekAstronavti ti ponujajo navdih med izolacijo s #SpaceConnectsUs

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.