Astronavti ti ponujajo navdih med izolacijo s #SpaceConnectsUs

V Evropi in po svetu smo se v zadnjih tednih navadili na drugačen način življenja. Danes, 26. marca, bodo ESA, Evropska vesoljska agencija, in njeni dolgoletni partnerji z Asteroid Day gostili dogodek #SpaceConnectsUs. Priložnost za povezovanje prek zaprtih meja in poslušanje raziskovalcev vesolja, umetnikov in znanstvenikov o tem, kako živeti v izolaciji v svojem okolju, ko se naše skupnosti spopadajo z globalno pandemijo.

#SpaceConnectsUs je spletni dogodek, ki bo potekal od 16.00 do 21. ure po srednjeevropskem času na spletnem portalu ESA WebTV in ESA YouTube. Namen je pomoč vsem, ki so v izolaciji, da uživajo v znanosti, domačem planetu in vesolju.

Program bo gostil astronavte agencije ESA in druge goste s celega sveta

Spregovorili bodo o svojih izkušnjah in tehnikah življenja v zaprtih prostorih, izkušnjah iz raziskovanja vesolja, zaupanju v znanost in o svojih virih navdiha. Program bo potekal v petih jezikovnih segmentih z začetkom ob 16:00 v nizozemščini, sledijo nemščina (17:00), italijanščina (18:00), francoščina (19:00 ) in angleščina (20:00 CET).

ESA Astronavti
ESA Astronavti

Astronavti bodo v osrednjem delu dogodka s Timom Peakeom, Aleksandrom Gerstom, Samantho Cristoforetti, Matthiasom Maurerjem, Thomasom Reiterjem, Frankom de Winnejem in Andréjem Kuipersom, posodili svoj čas in talent. Slavni gostje bodo profesor Brian Cox, Ranga Yogeshwar in Bruce Benamran, posebni gostje kreativne umetnosti pa bodo Mayim Bialik (Amy iz serije The Big Bang Theory in doktorica iz nevroznanosti), igralka in pevka Olivia Newton-John in Paulina Chávez (The Expanding Universe of Ashley Garcia).

Kako se vključiti

Dogodek je brezplačen in 100 % digitalen. Pridruži se oddaji v živo na spletnem programu ESA WebTV in ESA YouTube. Ugotovi, kaj ti astronavti priporočajo za pomoč tebi in tvoji družini glede družbenega distanciranja in karantene. Izvedi več o programu preko SpaceConnects.Us.

Spremljaj dogodek na družbenih omrežjih

S pomočjo #SpaceConnectsUs lahko predlagaš vprašanja in bereš sveže novice na Twitterju, Instagramu in Facebooku. Novice lahko spremljaš tudi na običajnem @esa Twitter računu in prek @asteroidday.

VIRESA
Prejšnji članekDostava paketov v času epidemije koronavirusa: odgovornost na prvem mestu
Naslednji članekPočneš katero od teh stvari? Pazi, lahko te shekajo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.