Država, ki ne ve, kaj je covid-19, bo kmalu dosegla precepljenost

Coronavirus is finish. The end of quarantine and Corona Virus pandemic. Woman taking off and throw away medical protective mask. Enjoying life and fresh air after coronavirus pandemic.
Foto: triocean iz iStock

Republika Palau je otoška država v Oceaniji in se nahaja približno 500 km vzhodno od Filipinov. Država predstavlja dom 18 000 prebivalcem in meri 459 kvadratnih kilometrov, kar je približno toliko, kot Kneževina Andora.

zemljevid Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije država Palau nima niti enega zabeleženega primera okužbe, kar jo uvršča na (zelo kratek) seznam corona-free držav.

S kakšnimi ukrepi so to dosegli?otok

Palau je že marca zaprla vse državne meje, v aprilu pa pričela s testiranji. Minister kot glavno prednost navaja majhnost države, kar ji omogoča hitrejše in učinkovitejše ukrepe.

Cepljenje že poteka

V soboto so na otok prejeli pošiljko cepiv iz farmacevtskega podjetja Moderna in že pričeli s cepljenjem. Država namerava precepiti vsaj 80 % celotne populacije in s tem ukrepom ohraniti zdravstveno stanje državljanov.

Po poročanju ministra za zdravje Ritter Uduija bodo najprej cepili zdravstvene delavce, ranljive skupine in vodilne osebe. S prvo pošiljko bo možno cepiti 2800 oseb v dveh odmerkih v razmaku enega meseca.

VIRCNN World
Prejšnji članekLuka Zorenč s knjigo Ris vrača spoštovanje vojakom
Naslednji članekTrump poleg TikToka prepovedal še sedem kitajskih aplikacij

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.