Dva tedna življenja po vojaško

V obliki dvotedenskega taborjenja bo v času od 4. do 17. julija 2022 v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in v njeni okolici oz. na terenu Mačkovec potekal vojaški tabor v okviru Slovenske vojske. Namenjen je vsem polnoletnim dijakom in študentom, državljanom Republike Slovenije, ki želijo doživeti življenje in delo pripadnika Slovenske vojske.

Želiš preveriti, iz kakšnega testa si?

Če je odgovor da in če te zanima delo vojaka v Slovenski vojski, se prijavi. Število udeležencev je omejeno na 100, prijave sprejemajo do 19. marca 2022. Poslati moraš prijavnico in soglasje za varnostno kopiranje, ki ju najdeš na uradni spletni strani dogodka. Tam najdeš tudi vse ostale podrobnosti, oglej si tudi kriterije za prijavo.

Izbor kandidatov?vojaška barva

Prijavljeni kandidati bodo varnostno preverjeni, tisti, ki bodo izbrani glede na prednostni vrstni red, pa bodo napoteni na zdravniški pregled v Ljubljano, kjer bo ocenjena njihova sposobnost za opravljanje vojaške službe.

Udeležba na taboru je brezplačna, izbrani polnoletni dijaki in študenti bodo na taboru razdeljeni v vode glede na predhodno vojaško znanje.

Pravo vojaško usposabljanje in disciplina

Udeležba na taboru pomeni povečano psihofizično obremenitev, saj bodo udeleženci podvrženi pravemu vojaškemu usposabljanju ter vojaški disciplini, še opozarjajo na spletni strani Slovenske vojske.

Oglej si še okvirni program tabora in utrinke iz vojaškega tabora 2019.

Vojaški tabor 2019

 

Prejšnji članekRad smučaš? Zate imamo smučarske karte za Kanin po znižani ceni!
Naslednji članekOcena filma: Pes

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.