Facebook dogodki, ki navdušujejo Slovenijo: Izbrali smo jih 12!

Facebook dogodki, ki navdušujejo Slovenijo

Že nekaj časa zabavajo inovativni dogodki, ki jih sklicujejo uporabniki Facebooka. Intenzivnost bizarnosti je odvisna od humoristične kakovosti prijateljev, ki jih ima posameznik na omenjenem družbenem omrežju.

Da se izognemo težavam, bi rad poudarili, da gre za fiktivne dogodke. V procesu niso ogrožene živali ali druge pravno varovane dobrine, ki so predmet teh »eventov«. Za zabavo je izbranih 12 dogodkov, ki so po naši oceni najatraktivnejši in nam je nekoliko žal, da se ne bodo dejansko izvedli.

Prvomajsko kopanje v reaktorju NEK Krško

Ste že izbrali destinacijo za prvomajske počitnice? Odpravite se na osupljivo Dolenjsko, kjer se lahko z izbranko ali izbrancem osvežite v čisti vodi jedrske elektrarne Krško. Kot posebna ponudba vam je na razpolago tudi nočno kopanje, pri čemer ne potrebujete svetilke! Za 5 % popust je treba ob prijavi vtipkati kodo svetimsevtemi.

FB dogodek
Voda ni mrzla! (avtor: Jure Vrankar)

Sprehajanje zlatih ribic po Kungoti

Priložnost za vse ljubitelje živali in dolgih sprehodov. Ob sproščenih sprehodih v neokrnjeni naravi Spodnje Kungote se boste počutili kot riba v vodi. Poskrbite za primerno pohodniško opremo, saj organizatorji pohoda ne želijo, da bi dihali na škrge.

FB dogodek
Že imate povodec? (avtorici: Nina Šenk in Miry Pignar)

Erotično šlatanje električnega pastirja

Imate težave v ljubezenskem razmerju? Morda je prav ta dogodek priložnost, da med vami in vašim partnerjem ali partnerko preskoči iskrica. Za glasbeno doživetje bo poskrbel vokalist Damjan Murko s svojo uspešnico: »Potem pa šok, o moj bog!«.

FB dogodek
Rokavice niso zaželjene. (avtor: Tine Leskovec)

Servis komarjev pred odprtjem sezone

Komarje je letos presenetila neugodna ohladitev. Zaradi pozeblih in onemoglih letalcev je ogrožen njihov pridelek ter posel. Vabljeni vsi tehnično nadarjeni posamezniki, specializirani na področju aviacije. Prav tako ste posebej vabljeni tisti s krvno skupino AB-, saj je komarjem pošla zaloga vaše krvi.

FB dogodek
Zzzzzzzzzzz! (avtorja: Lovro Škrabl in Tina Bengez)

Odklapljanje električnih avtomobilov na polnilnicah

Akcija, ki jo organizira društvo Tesla za teslo, prisrčno vabi voznike avtomobilov na notranje izgorevanje. Za parkirna mesta je poskrbljeno. Če ste s kolesom, lahko avto najamete na vseh okoliških bencinskih črpalkah.

FB dogodek
Odklapljanje električnih avtomobilov. (avtor: Cris Rot)

Prepevanje ljudskih pesmi med iskanjem kravjih vimčkov

Društvo kmečkih žena Duplek in Stranka za priznanje pravne sposobnosti delovno aktivnim kravam vabita na tradicionalno iskanje kravjih vimčkov ob prepevanju domačih viž. Dogodka se bo udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predsednica državnega zbora, ki je letos posvojila svojo prvo kravo.

FB dogodek
Ste se že upeli? (avtorica: Natalija Ermenc)

 

Preverjanje torb v Velenju

Zmago Jelinčič Plemeniti je besen, saj so mu požigalci požgali pridelek kaktusov. Zdaj se žalosten sprehaja po Velenju in na mimoidoče kriči: »Ti si ziher požigalec!«. Pridružite se njegovi misiji in mu pomagajte najti nepridiprava! Če ugotovite, da ima nekdo v torbi nekaj trdega in da je ves živčen, vas morda pričakajo mamljive nagrade.

FB dogodek
Ti si ziher požigalec! (avtor: David Gorinšek)

Učenje čebelic, kako letajo s cveta na cvet

Odprla se je sezona opraševanja, čebelice pa so pozabile leteti s cveta na cvet. Društvo Pelod vabi zainteresirano javnost, da čebelicam pomaga obuditi spomin. Organizator opozarja, naj se dogodka udeležijo le posamezniki, ki niso alergični na cvetni prah, saj ne želijo, da se ponovi lanski incident.

FB dogodek
Vljudno vabljeni! (avtorja: Matic Vajda in Uroš Petek)

Iskanje avstralskega pingvina

Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani organizira iskanje pobeglega avstralskega pingvina. Poljski prostovoljci so sicer odlični pri iskanju bobra, pingvini pa jim zaenkrat še povzročajo težave. Organizatorji prosijo, da s seboj prinesete poljubne etanolne zvarke, saj so veleposlaništvu pošle zaloge.

FB dogodek
Pingvin! Avstriatski pingvin! (avtor: Aljaž Zupančič)

Barvanje krompirja z nasmehom na obrazu

Kulturno umetniško društvo Debel krompir vabi na prvomajsko barvanje krompirja, ki jo organizirajo prvič. Za organizacijo dogodka so se odločili, saj imajo dovolj tega, da je barvanje predmetov zgolj v domeni Cerkve v času velike noči. Nasmeh na obrazu je obvezen. Kršiteljem bo krompir odvzet.

FB dogodek
(Avtor: Jan Junuzovic)

Podiranje sosedovih dreves

Dogodek združuje dve najbolj tipični slovenski vrlini: ljubezen do sekir in prezir do soseda. Sosed ne more imeti bolj košatih in lepših dreves, če nima dreves. Organizator prav tako sporoča, da zelo ugodno prodaja drva.

FB dogodek
Sekira je obvezna! (avtor: Anže Bogataj)

Skupinsko vohanje Uhu lepila

Po napornem izpitnem obdobju se prileže vonj Uhu lepila. Morda vas bo dogodek nostalgično popeljal v otroštvo ali bo misel na lepilo pomagala sanirati zlomljene in razbite sanje po odpisanih izpitih. Po dogodku je organizirana svečana spominska proslava v čast Tobiasu, ki ga lani nismo uspeli odlepiti.

FB dogodek
(avtor: Primož Ivačič)

Upam, da ste ob branju teh dogodkov uživali vsaj pol toliko, koliko sem užival jaz med pisanjem. Če kje zasledite še kakšne zanimive Facebook ali druge dogodke, mi jih – prosim – pošljite. Vrhunskim avtorjem teh dogodkov pa želim čimveč navdiha tudi v prihodnje.

Junior novinar

Prejšnji članek5 idej za vegansko kosilo
Naslednji članekPozor! Bodite pozorni na prevaro, ki kroži naokoli

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.