Finalisti nagrade Social Impact Award

people laughing and talking outside during daytime
Foto: Priscilla Du Preez iz Unsplash

Znani o finalisti nagrade Social Impact Award, ki velja za največjo skupnost mladih socialnih inovatorjev. Projekt nudi podporo mladim socialnim podjetnikom v zgodnji fazi razvoja, v Sloveniji pa je prisoten šele drugo leto. Nagrado Social Impact Award pospremi tudi neposredna finančna podpora. Kdo so letošnji finalisti za nagrado Social Impact Award?

Kaj je Social Impact Award?

Social Impact Award (SIA) je največja evropska skupnost mladih socialnih inovatorjev, ki išče odgovore na zahtevne lokalne in globalne družbene izzive. Gre za projekt, ki nudi podporo mladim socialnim podjetnikom, ki so še v zgodnji fazi razvoja in izvedbe inovativnih poslovnih rešitev za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi izzivi našega časa. Projekt obstaja že več kot desetletje, v Sloveniji pa je prisoten od leta 2021. Najobetavnejše podjetniške ideje prejmejo nagrado Social Impact Award, ki predstavlja neposredno finančno podporo.

Aprila letos so se po Sloveniji pričeli odvijati različni dogodki in delavnice o socialnem podjetništvu. Projekt je v enem mesecu dosegel skoraj 500 mladih in jim pomagal pri spoznavanju socialnega podjetništva in razvijanju njihovih idej.

Social Impact Award 2022 in letošnji finalisti

Pretekli teden je strokovna žirija glasovala za najboljšo idejo projekta Social Impact Award Slovenija 2022 in izbrala 12 ekip, ki so se uvrstile v naslednjo fazo tekmovanja. V drugem delu tekmovanja bodo svojo idejo ob strokovni podpori mentorjev razvijali in nadgrajevali.

Finalisti programa Social Impact Award 2022 so:

 • DRUŽABNE IGRE ZA STAREJŠE IN OSEBE Z DEMENCO TER ONLINE IZOBRAŽEVANJA NA PODROČJU KOGNICIJE IN KOMUNIKACIJE S STAREJŠIMI, Ajda Lah, Samira Lah, Damjana Pangerčič
 • PRSKALNIK – PRVI ISKALNIK PRAKSE, Nemanja Raduljica, Petar Petrović, Andraž Adamič, Ambrož Klančar, Tim Rekelj, Matej Aleksov
 • USPOSABLJANJE NA PODROČJU IZVAJANJA PSIHOLOŠKEGA SVETOVANJA PREKO SPLETA, Andreja Olovec, Urša Mele, Kaja Miglič Pirkmaier, Gašper Bezjak, Sara Širnik, Eva Puc
 • RINGRING12, Endi E. Pašić, Tadej Zevnik, Vladan Necev, Matjaž Hribar
 • VSAK OTROK SI ZASLUŽI OBROK, Žiga Kokoravec, Albin Bobnar, Timotej Čelešnik
 • VEZ, Tina Košenina, Veronika Stepanova, Karla Franca, Uršek Slivšek, Pika Cvikl
 • ART, Stojan Vasilev, Martin Petrič, Ksenija Frelih, Jure Jakomin
 • PLAC NAVDIHA, Katarina Kocman, Tanita Čamdžić, Nina Kapelj Lukman
 • OPTILIFE, Žan Luka Lavriha, Ema Petavar, Katja Petrič
 • KOOKIDI, Sandra Oman, Urban Boštic, Iztok Pavlin, Manca Pavlin
 • FITKO, Klara Kušar, Urška Petek
 • AVTOMATI S PRIDELKI MANJŠIH KMETIJ ZNOTRAJ TRGOVIN, Dolores Sodja

Septembra bo na vrsti vseslovensko glasovanje za najboljše ideje, oktobra pa osrednji dogodek programa – podelitev. Odvijala se bo v Mestni občini Koper, nagrajene pa bodo štiri ideje.

VIRsocialimpactaward
Prejšnji članekSvetovno prebivalstvo bo kmalu zabeležilo nov rekord
Naslednji članekKratka zgodba: Večerni deja vu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.