Iluminati: Ali naši skriti vladarji obstajajo? (2.del)

A close up of the word: Illuminati in a dictionary, highlighted in yellow and showing part of its definition.
Foto: ABEMOS iz iStock

V prvem delu smo si pogledali zgodovino Iluminatov in kaj pravzaprav je Novi svetovni red. Sedaj pa si poglejmo, ali so med Iluminati tudi zvezdniki, in se poskusimo poglobiti v naslovno vprašanje. Ali Iluminati res obstajajo?

Iluminati in zvezdniki

Vsi smo že slišali teorije, da so Justin Bieber, Kanye West, Kim Kardashian, Jay Z, Madonna in še mnogi drugi zvezdniki člani Iluminatov. In da jih Iluminati uporabljajo, da preko njihovih besedil, glasbe in videospotov ljudem perejo možgane in jih pripravljajo, da bodo ubogljivo sprejeli Novi svetovni red.

Rihanna kaže simbol Iluminatov

Dokazi za to teorijo naj bi bili v uspehu teh ljudi in v uporabi Iluminati simbolov v njihovih videospotih. Poleg tega je na internetu ogromno slik zvezdnikov, ki zakrivajo eno oko (simbol Iluminatov je vse vidno oko) ali s prsti in dlanmi oblikujejo trikotnik (še en simbol Iluminatov). Ti znaki naj bi bili izrekanje pokorščine Iluminatom.

Beyonce kaže trikotnik

Teorija zarote #4:

Incident na MTV Video Music Awards leta 2009, ko je Kanye West prekinil dobitnico Taylor Swift med zahvalnim govorom in zatrdil, da ima Beyonce najboljši video tega leta, naj bi bila iniciacija Taylor Swift v Iluminate. Iluminati naj bi imeli tradicijo, da svoje rekrute javno osramotijo, preden jih sprejmejo v svoje vrste. 

Mitologija Iluminatov

Čeprav je mit o Iluminatih postal internetni vic, je pri pristaših teorije zarote o njih prešel v epske razsežnosti. Iluminati so videni kakor ultimativno zlo, krivec vsega zla in neka zla sila, proti kateri se je treba boriti. Borba Anonymusa proti njim je vidna kot spopad med dobrim in zlim.

Logo Anonymous

In zakaj nekateri ljudje tako močno verjamejo v Iluminate in si celo želijo, da bi res obstajali? Iluminati so v današnji kulturi socialne neenakosti, garaške kulture in materialistične obsedenosti, ki samo začasno poteši čustvene potrebe, postali neka družbeno ustvarjena in sprejeta tarča jeze ljudi. Ti niso zadovoljni z razporeditvijo moči in se počutijo odrinjeni pri odločanju o prihodnosti našega planeta.

Piramida z vsem videčim očesom-Simbol Iluminatov- na bankovcu za 1 dolar.

Veliko lažje je verjeti, da se slabe stvari dogajajo okoli nas zaradi neke zlobne agende, ki so jo ustvarili zlobni ljudje, kakor pa da gre preprosto za človeško sebičnost, lakomnost in apatijo. Iluminati so moderni hudič.

Satanistični pentagram

Teorija zarote #5:

V Iluminate najmanj verjamejo ljudje z visoko izobrazbo. Za Iluminate je to idealno saj ljudje verjamejo tistim, ki imajo visoko izobrazbo. To izobrazbo pa so dobili v ustanovah, ki jih kontrolirajo Iluminati in kjer so jim oprali možgane.

Ali je v mitu vsaj kanček resnice?

Sedaj pa se vrnimo naslovnemu vprašanju. Ali je možnost, da Iluminati obstajajo? Seveda je. Šel bom tako daleč in celo zatrdil, da verjamem, da obstajajo. A ne kot neka skrivna organizacija, ki skuša zavladati svetu.

Risanka iz 50-tih, ki prikazuje kapitalistični sistem in bančništvo

Njihovi nameni so veliko bolj vsakdanji, človeški, lahko bi celo rekli dolgočasni. Niti jih nebi imenoval Iluminati. Imenoval bi jih lobiji in korporacijski mogotci, ki skušajo preko »vlečenja niti« doseči večji finančni ali širitveni uspeh. Novi svetovni red je red globalne kontrole trga in dobička. In to so »Iluminati«, katerih bi se morali bati.

VIRBBC
Prejšnji članekPustovanje 2020: butalci, kurenti, laufarji in študentska pustovanja
Naslednji članekSOS pred vpisom

1 komentar

  1. ILUMINATI ZARES OBSTAJAJO.NISO PA SI USPELI PODREDITI VSEH IGRALCEV.MEL GIBSON SE JIM JE UPRL IN ZDAJ DELA SVOJE FILME V KATERE DAJE SKRIVNA SPOROČILA KI PRAVIJO DE NAJ SE NE PUSTIMO IN NAJ SE UPREMO NADVLADI ZLA IN ILUMINATOV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.