Jeffrey Epstein in njegovi znani prijatelji

Epstein je bil ameriški finančnik in obsojen spolni prestopnik, ki je izkoriščal tako nepolnoletna kot mlada polnoletna dekleta s finančnimi in drugimi težavami. Dekleta je nadlegoval sam, jih prodajal svojim znancem in sčasoma na tak način ustvaril »seksualno piramidno shemo«. Ta se ni končala kar nekaj let in to kljub mnogim obtožbam, saj si je pedofil svobodo lahko kupil z denarjem in močjo.

Little St. James

Na Netflixu si lahko ogledate dokumentarec o njem z naslovom Jeffrey Epstein: Filthy Rich, v katerem vidite, da je imel v lasti otok (Little St. James), na katerem so se dogajali raznorazni seksualni zločini. Na otok pa je mnogokrat peljal tudi znane osebnosti. Zanje ni dokazano, da so sodelovale pri tovrstnem nadlegovanju, mnoge so bile videne samo na Epsteinovem zasebnem letalu in ne na otoku.

Znani prijatelji

Ena izmed najbolj odmevnih osebnosti, ki je obtožena spolnega nadlegovanja sedemnajstletnega dekleta (Virginia Giuffre) je britanski princ Andrew, drugi sin kraljice Elizabete. On naj bi bil viden tudi na Epsteinovem otoku. Seveda 61-letnik obtožbe zanika.

Princ Andrew in Virginia Giuffre.
Princ Andrew in Virginia Giuffre, slikana v Londonu 2001. Foto: BBC News.

Na Epsteinovem letalu je bil viden igralec Kevin Spacey, ki je bil v preteklosti že obtožen seksualnega napada na mladoletnika. V obeh primerih je bil obtožen s strani štirinajstletnikov, ki naj bi bila napadena neodvisno drug od drugega. Ena izmed obtožb je prišla s strani igralca Anthonyija Rappa.

Kevin Spacey
Foto: Steven Senne, the Guardian

Še en igralec, viden na Epsteinovem letalu, je komik Chris Tucker. Povezava tega s seksualnimi napadi je videna v primeru Michaela Jacksona, ki je bil obtožen tovrstnega napada na mladoletnika. Tucker je na sodišču pričal proti mladoletniku in rekel, da mu je ta deloval »pretkan«.

Chris Tucker
Foto: Fox News

Veliko fotografij priča o »prijateljstvu« med Epsteinom in bivšim ameriškim predsednikom Billom Clintonom. On je bil viden na letalu in na otoku, vendar slednje zanika.

Jeffrey Epstein in Bill Clinton
Jeffrey Epstein in Bill Clinton. Foto: The Times

Epsteinov odvetnik Alan Dershowitz je bil obtožen spolnega nadlegovanja s strani istega dekleta, ki je obtožilo princa Andrewa, vendar tudi ta obtožbo zanika.

Jeffrey Epstein in Alan Dershowitz
Jeffrey Epstein in Alan Dershowitz. Foto: Rick Friedman, the Daily Beast

Med drugimi so bile na letalu videni tudi Donald Trump, violinist Itzhak Perlman, Bobby Kennedy Jr., ameriški politik George Mitchell in drugi.

Jeffrey Epstein in Donald Trump
Jeffrey Epstein in Donald Trump. Foto: Davidoff Studios Photography, CNBC

Pri Epsteinovi trgovini z ljudmi mu je pomagala njegova takratna partnerka Ghislaine Maxwell, ki je obtožena seksualnega izkoriščanja mladih deklet. Epstein pa je naredil samomor 10. avgusta 2019 med čakanjem na sojenje. Pri tem mnogi ne verjamejo samomoru in menijo, da se za to zgodbo skriva veliko več.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich | Official Trailer | Netflix

Prejšnji članekKKŠ za živali
Naslednji članekNajboljši filmi leta 2021

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.