Jezusov kip je prevzel podobo zdravnika

V brazilskem velemestu Rio de Janeiro stoji kip Kristusa Odrešenika. Simbol upanja in vere je prav tisto, kamor se zatekajo mnogi. Da pa se ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti na svetu lahko uporabi tudi na drugi način, so pokazali Brazilci. S pomočjo luči je kip zasvetil kot zdravnik in medicinska sestra. Tako se je svet po veliki noči poklonil tudi tistim na prvi bojni liniji s koronavirusom.

Nanj so bile projecirane slike zdravniškega osebja
Nanj so bile projecirane slike zdravniškega osebja

Hvala | Merci | Obrigado | Thank You | Danke

Na griču Corcovado je kip Jezusa nosil novo podobo. V zdravniški halji in stetoskopom okoli vratu je pozdravljal vse ljudi v mestu in na svetu. Temu so sledile slike pravega medicinskega osebja, ki se bori z virusom. V več jezikih je bila pri spodnjem delu kipa izpisana beseda hvala. V portugalščini, angleščini, nemščini in italijanščini. Za konec pa se je v domačem jeziku in angleščini izpisal še Ostanite doma (Fique Em Casa).

Slika medicinske sestre na kipu Kristusa
Slika medicinske sestre na kipu Kristusa

Kip je bil že večkrat osvetljen

Konec marca je bil kip osvetljen z besedami Molimo skupaj v več jezikih. Nekaj dni pred tem pa je bil osvetljen z zastavami celega sveta. Tako na lep način uporabljajo kip za točno tisto, k čemur stremijo verniki. Daje jim upanje. Odrešenikov kip bo najverjetneje v prihodnosti zasvetil še kar nekajkrat. Do takrat pa lahko le upamo, da bo čim prej konec epidemije in se bomo lahko vrnili nazaj v lepše čase.

Osvetljen z zastavami
Osvetljen z zastavami

Zračni posnetek vseh oblik

V posnetku spodaj si lahko pogledaš, kako je v vseh oblikah izgledal kip.

Christ the Redeemer statue lit up as doctor in coronavirus tribute

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako do lokalno pridelane hrane v času pandemije?
Naslednji članekZDA s pomočjo mobilnih oglasov nad koronavirus

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.