Kaj se dogaja z Brexitom?

Ne, Velika Britanija še vedno ni izstopila iz Evropske unije. Ali sploh bo? To je dobro vprašanje. Zadnji meseci so bili zelo napeti, kar zadeva britanske politike. Dejansko redko kdo ve, kaj se dogaja. Vemo samo to, da je javnost nezadovoljna.

Brexit? Ne poteka dobro.
Ne moremo se bolj strinjati.

Velika Britanija bi morala iz Evropske unije izstopiti že marca, vendar so izstop nato preložili. Konec oktobra bi ponovno morala izstopiti in kaj se je zgodilo? Izstop se je preložil na konec januarja 2020.

Sredi decembra se bodo zgodile predčasne parlamentarne volitve. Parlament bo nato odločil, kako bo izstop potekal. Premier Boris Johnson je poleti želel, da država izstopi kar brez dogovora. To bilo za gospodarstvo katastrofalno. Sam želi, da država izstopi čim prej.

Ne moreš me ustaviti.
Velika Britanija bo izstopila iz Evropske unije.

Dejansko se še ne ve, na kakšen način bo Velika Britanija izstopila iz Evropske unije. Pozornost Britancev je zato usmerjena na volitve, ki bodo odločile nadaljnje ukrepe. Zaenkrat javne raziskave kažejo, da imajo konservativci prednost.

Največji nasprotnik Johnsona je vodja laburistov Jeremy Corbyn, ki odločno nasprotuje izstopu brez dogovora. Praktično vsak teden smo priča burnim debatam v angleškem parlamentu. Nekatere posnetke si lahko ogledaš tudi na spletu.

Danes je dan, ko je demokracija v Veliki Britaniji umrla.
V parlamentu burne razprave potekajo skorajda vsak dan.

Kaj se bo torej zgodilo? Oči javnosti so uprte v 12. december, ko bodo potekale volitve. Bomo videli, kako (če sploh) bo konec januarja potekal izstop.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekHuawei Watch GT 2: Ura, ki na novo definira klasično obliko
Naslednji članekKako je nastal Airbnb

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.