Kako podariti popolno darilo?

Si že kdaj porabil ogromno časa za iskanje popolnega darila, pa ga kar nisi mogel najti? Svoji boljši polovici hočeš podariti nekaj, kar bo predstavljalo vajino ljubezen. Svojemu najboljšemu prijatelju želiš pokazati, koliko ti pomeni. Pravega darila za to preprosto ni.

Ali pač? Psihologi so ugotovili, na katere stvari moraš biti pozoren, če želiš kupiti popolno darilo. Zgleduj se po spodnjih napotkih in tvoje iskanje daril bo takoj lažje.

 

Cena ni pomembna

No, v določeni meri seveda je, saj nismo vsi bogataši. Ampak raziskave dejansko kažejo, da draga darila ne pomenijo večjega zadovoljstva. Važno je darilo samo. Da ne omenjamo neprijetne krivde, ki jo občutimo, če dobimo darilo za 50 evrov, medtem ko smo sami zapravili le dvajsetaka.

 

Razmišljaj dolgoročno

Najboljše darilo je tako, v katerem lahko uživamo dalj časa. Če nekdo uživa v gledanju filmov, mu na primer podari filmski abonma. To bo garantiralo, da se tvoj prijatelj še dolgo časa spominja, kako super darilo je prejel.

 

Osredotoči se na skupne interese

Najboljši smo seveda pri kupovanju stvar zase. Če imaš torej s svojim prijateljem skupni hobi, pomisli, kaj bi podaril sebi. Na ta način boš kolegu kupil nekaj, česar se bo res razveselil pa še vajino prijateljstvo bo bolj trdno, ker poudarjaš skupne interese.

 

»Kaj si želiš za Božička?«

Nič ni narobe s tem, da naravnost vprašaš, kaj si nekdo želi. Sama to prakticiram čisto vsako leto in lahko potrdim, da se super izide. Tako dobiš točno tisto, kar si želiš. Mogoče nisi tako presenečen, ampak darila se vseeno razveseliš.

 

Urednica revije Študent

VIRBBC
Prejšnji članekHuawei Mate 30 Pro 5G na vrhu lestvice DxOMark
Naslednji članekSlovenija bo gostiteljica svetovnih prvenstev

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.