Slovenija bo gostiteljica svetovnih prvenstev

Slovenija bo v prihodnjih letih gostila kar tri svetovna univerzitetna prvenstva. Prvi zalogaj čaka organizatorje že prihodnje leto, saj je bila Sloveniji zaupana organizacija svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu. Kje? V Kopru.

Jadrnica
Slovenija bo gostila tudi najboljše študente jadralce.

Poleg tega bomo lahko leta 2022 v Portorožu spremljali svetovno univerzitetno prvenstvo v jadranju, 2024 pa se bodo v Kopru zbrali najboljši študenti plezalci na svetu.

Organizatorji tekmovanj

Organizatorica prvenstev je Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), ena izmed članic SUSE (Slovenske univerzitetne športne zveze). V letošnjem letu so že organizirali dve evropski prvenstvi, evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu v Ljubljani in evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, ki se je odvijal v Kopru.

Floorball …?

Je ekipni šport, podoben hokeju na ledu, le da poteka v športni dvorani. V vsaki ekipi je poleg vratarja še 5 igralcev. Vsi igralci so opremljeni s posebno palico, njihov cilj pa je spraviti žogico v nasprotnikova vrata. Vratar je sicer brez palice, a je toliko bolj zavarovan, saj vrata brani s svojim telesom.

Palice za floorball
Palice, ki jih igralci uporabljajo pri floorballu.

V Sloveniji državna prvenstva potekajo pod okriljem Floorball zveze Slovenija. Poleg mladinskih tekmovanj (U9 do U19) obstajata na članski ravni tako moška kot ženska kategorija. V prvi članski ligi nastopa osem klubov.

Ostala tekmovanja

V letu 2020 bo FISU (Mednarodna univerzitetna športna zveza) izvedla kar 26 različnih svetovnih univerzitetnih prvenstev.

Prejšnji članekKako podariti popolno darilo?
Naslednji članekSlovenski decembrski običaj eden izmed najstrašljivejših na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.