Slovenija bo gostiteljica svetovnih prvenstev

Floorball
Slovenija bo v letu 2020 gostiteljica svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu.

Slovenija bo v prihodnjih letih gostila kar tri svetovna univerzitetna prvenstva. Prvi zalogaj čaka organizatorje že prihodnje leto, saj je bila Sloveniji zaupana organizacija svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu. Kje? V Kopru.

Jadrnica
Slovenija bo gostila tudi najboljše študente jadralce.

Poleg tega bomo lahko leta 2022 v Portorožu spremljali svetovno univerzitetno prvenstvo v jadranju, 2024 pa se bodo v Kopru zbrali najboljši študenti plezalci na svetu.

Organizatorji tekmovanj

Organizatorica prvenstev je Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), ena izmed članic SUSE (Slovenske univerzitetne športne zveze). V letošnjem letu so že organizirali dve evropski prvenstvi, evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu v Ljubljani in evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, ki se je odvijal v Kopru.

Floorball …?

Je ekipni šport, podoben hokeju na ledu, le da poteka v športni dvorani. V vsaki ekipi je poleg vratarja še 5 igralcev. Vsi igralci so opremljeni s posebno palico, njihov cilj pa je spraviti žogico v nasprotnikova vrata. Vratar je sicer brez palice, a je toliko bolj zavarovan, saj vrata brani s svojim telesom.

Palice za floorball
Palice, ki jih igralci uporabljajo pri floorballu.

V Sloveniji državna prvenstva potekajo pod okriljem Floorball zveze Slovenija. Poleg mladinskih tekmovanj (U9 do U19) obstajata na članski ravni tako moška kot ženska kategorija. V prvi članski ligi nastopa osem klubov.

Ostala tekmovanja

V letu 2020 bo FISU (Mednarodna univerzitetna športna zveza) izvedla kar 26 različnih svetovnih univerzitetnih prvenstev.

+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.