Kako preživeti silvestrovo sam doma

Če boš letošnje silvestrovo in prehod v leto 2022 preživel sam za namen samoizolacije ali iz drugega razloga, to še ne pomeni, da ti bo dolgčas. Če ne veš, kaj bi počel, smo zate pripravili nekaj idej.

Domača zabavaGoreča kresnička

Če si želiš zabavo, si jo lahko ustvariš tudi doma. Prvi korak je, da se oblečeš v oblačila, s katerimi bi se odpravil na dejansko zabavo.

Ker imaš veliko časa, lahko skuhaš posebno silvestrsko večerjo. To je tudi priložnost, da se preizkusiš v kuhinji in se naučiš pripraviti nekaj novega.

Ne sme manjkati dobra fotografija. Pripravi novoletno ozadje in morda posebne pripomočke, ki popestrijo fotografije.

Ob polnoči nazdravi s šampanjcem in prižgi kresničke.

Virtualna zabavaSpletno druženje na računalniku, na mizi spredaj je šalca

Če ti silvestrova zabava z enim udeležencem ne zveni preveč mikavno, najdi druge, ki bodo ta večer doma.

Skupaj se lahko družite preko katere izmed spletnih platform. Vsak pripravi svojo pijačo, skupaj pa se igrate never have i ever, most likely to ali podobno igrico.

Igrate lahko tudi družabne igre prek spleta, npr. spletni pictionary, Cards Against Humanity ali Psych!.

Ob polnoči nazdravite, skupinska slika pa bo tokrat izrez zaslona.

Filmski maratonNoge na mizi, Netflix na televiziji

Silvestrovo lahko mine tudi na bolj miren način. Narediš lahko maraton svojih najljubših filmov ali pogledaš celotno sezono ljube serije.

To je lahko tudi skupinska aktivnost – preko spletne platforme se poveži s prijateljem, ki bo na silvestrovo prav tako doma. Skupaj pogledata isti film in razpravljata o razpletu dogodkov.

Razmisli za nazaj in za naprej

Prehod iz starega leta v novo je prelomnica, ko premislimo o svojih dejanjih. Ko si sam, si lahko vzameš nekaj časa za samorefleksijo. Pomisli tako na svoje uspehe kot na področja, s katerimi nisi najbolj zadovoljen.

Nato lahko razmisliš o prihajajočem letu. Naredi načrte, ki te bodo osrečili in s katerimi boš bližje svojim ciljem. Če si želiš več potovati, si lahko na primer rezerviraš dopust ali pa naročiš novo potovalno torbo. Tako se nagradiš in bolj verjetno je, da se boš držal načrta.

Postaviš si lahko tudi zaobljube, če ti dajo dodatno motivacijo. A naj bodo natančne, realistične, dosegljive in pozitivne.pisanje v rokovnik

Praznovanje ni zate? Počni nekaj vsakdanjega

Praznovanje ni obvezno. Silvestrovo je lahko tudi le običajen večer, ko počneš vsakdanje aktivnosti – čistiš, gledaš televizijo, bereš knjigo … Le da se zbudiš v novo koledarsko leto.

Prejšnji članekTudi čist zrak ni več čist
Naslednji članekAntični eksodus je spremenil DNK Britancev

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.