Kako trenirajo najdražje varuške na svetu

Norland varuška si daje na glavo klobuk
Norland varuška si daje na glavo klobuk Foto: on norland

Najdražje varuške na svetu služijo približno 170.000 $ letno, kar je štirikrat več kot povprečne varuške. Nosijo rjave uniforme in klobučke, govorijo z olikanim britanskim naglasom in se imenujejo Norlandke. Gre za varuške najvišje klase, ki za svoje delo prejmejo specifično usposabljanje. 

Kje se šolajo najdražje varuške?

Norland varuške v uniformah med predavanjem
Norland varuške v uniformah med predavanjem Foto: on norland

Izobraževanje poteka v Norland College-u, ki mlada dekleta pripravi na najbolj zahtevne izzive, s katerimi se lahko srečajo na karierni poti. Gre za eno izmed najbolj elitnih izobraževanj, saj stane več kot Oxford ali Cambridge University. Stane 21.000 $ na leto. Traja štiri leta, ki obsegajo tri leta teoretičnega in praktičnega usposabljanja na šoli ter eno leto prakse pri določeni družini. Že po enem letu dela lahko zahtevajo plačo v višini 40 000 £. Tako lahko začnejo že v svojih dvajsetih služiti več kot odvetniki ali računovodje v začetku svoje kariere. 

Zakaj so najdražje?

Norland varuške z vozički v parku
Norland varuške z vozički v parku Foto: on norland

Odgovor je preprost; ker so najboljše. Posedujejo posebna znanja, ki jih pripravljajo za posredovanje v nevarnih in zahtevnih situacijah. Zanje veljajo tudi posebna pravila; prepovedano je pitje alkohola, kajenje in celo nakup kave to-go. Veliko pozornosti posvečajo detajlom ter skrbijo, da vse poteka gladko. Njihovo vodilo je izjemna strast in želja po skrbi za otroke. Najmlajšim želijo omogočiti srečno otroštvo in jih spodbujati pri mentalnem in fizičnem razvoju. Pri delu so izjemno predane in zanesljive, zato se mnoge družine odločijo, da jih sprejmejo medse.

The world's most expensive nannies – BBC REEL

Kaj vse znajo?

Norland varuški na tečaju šivanja
Norland varuški na tečaju šivanja Foto: on norland

Norland College je že 130 let stara institucija, zato jim tradicija in kontinuiteta pomenita nekaj častnega. Še vedno uporabljajo značilne bež uniforme, stare vozičke za otroke in se učijo ročnih spretnosti, kot sta na primer šivanje in vezenje. Slednje veščine jim omogočajo, da z otroci ustvarjajo in razvijajo njihovo kreativno plat. Poleg tega se morajo udeležiti tudi kulinaričnega usposabljanja, kjer med drugim pripravljajo tudi otroški suši in ostale otrokom prilagojene jedi. Spoznati se morajo namreč na različne prehranske preference, diete in alergije, ki lahko kuhanje za celo družino spremenijo v velik izziv. 

Varuška z otrokom opazuje naravo
Varuška z otrokom opazuje naravo Foto: on norland

Kljub poudarjanju tradicije, stremijo tudi k modernizaciji in prilagajanju zahtevam modernega časa. Varuške se učijo vožnje avtomobila v izrednih razmerah na avto poligonu. Opravljajo tečaj samoobrambe ter se učijo, kako v primeru napada zaščititi otroka. Ker so najboljše jih najamejo družine iz najvišjih družbenih razredov – tudi angleška kraljeva družina – morajo biti pripravljene oziroma se zavedati nevarnosti ugrabitve ali napada na otroke staršev z velikimi imeni in debelimi denarnicami. Na nek način so Norlandke prefinjene tete iz ozadja, ki skrbijo za blaženo otroštvo malih bogatašev, ter hkrati neustrašne James Bond figure, ki skrbijo za njihovo varnost. 

The Most Expensive Nannies in The World - Inside Norland College | Britains Poshest Nannies | Origin

Prejšnji članekZgodbe uspehov, povezane s tujimi jeziki
Naslednji članekOcena filma: RRR

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.