Kam za novo leto?

Dobra hrana, čudovito mestno jedro, nizke cene, dobri ljudje, balkanska glasba in ogromno priložnosti za zabavo. Vse to so značilnosti Novega Sada, ki je za ljubitelje Balkana idealna novoletna destinacija.

Mesto leži severozahodno od Beograda, od Ljubljane pa je oddaljeno dobrih 500 kilometrov. Z avtom se vozimo približno 5 ur, nekoliko več časa nam pobere potovanje z vlakom.

Ko se približuje silvestrovo, je priložnosti za zabavo zelo veliko. Odprti so vsi manjši in večji klubi, v katerih se predvajajo različne zvrsti glasbe. Prevladuje seveda balkanska muzika.

Posebnost silvestrovanja v Novem Sadu je dnevni žur 31. decembra. Vsi lokali se odprejo ob 12.00 in dnevna zabava se začne. Konča se nekaj ur kasneje, da si lahko ljudje naberejo moči za silvestrovanje.

Hrana in pijača sta v primerjavi s slovenskimi cenami precej poceni. Porcijo čevapčičev z lepinjo se da na primer dobiti že za nekaj več kot evro in pol. Občutno nižje so tudi cene pijač v lokalih.

Zabava seveda ni vse, kar mesto ponuja. Izjemno mestno jedro jemlje dih, še posebno decembra, ko je okrašeno. Glavna znamenitost Novega Sada pa je trdnjava, ki je le nekaj minut hoje oddaljena od centra mesta.

Novi Sad je torej odlična izbira za vse, ki se želijo zabavati, dobro jesti in tudi nekaj doživeti, za malo denarja. Če torej še vedno ne veš, kam bi se dal v ponedeljek, potem je to super odločitev.

 

Prejšnji članekNajbolj pričakovani filmi leta 2019
Naslednji članekImamo nov Hit produkt leta 2018

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.