Korak naprej: nakup vozovnic možen prek spleta

0
Nakup vozovnic Slovenskih železnic odslej na voljo prek spleta.

Pa smo končno tudi v Sloveniji dočakali digitalizacijo na tem področju. Slovenske železnice so v teh dneh naznanile, da lahko potniki odslej vozovnice kupijo tudi na spletu.

Nakup lahko opraviš na spletni strani Slovenskih železnic, kjer izbereš datum, vstopno in izstopno postajo ter termin vlaka, s katerim želiš potovati. Plačilo je možno s kartico ali moneto, začasna slabost sistema pa je le še to, da moraš potrdilo o nakupu natisniti. Na njem je namreč posebna identifikacijska koda, ki jo sprevodnik na vlaku skenira in izda potrdilo o nakupu.

Oznanili pa so tudi, da bo v naslednjih dneh na voljo tudi aplikacija za android in iOS. Z aplikacijo naj bi bil postopek nakupa vozovnic še lažji, saj potrdila s kodo ne bi bilo treba natisniti, ampak bi ga sprevodnik lahko skeniral direktno iz mobilnega telefona.

Zaenkrat je možen samo nakup enosmernih in povratnih vozovnic znotraj Slovenije. Do konca marca 2019 nameravajo omogočiti nakup vseh vozovnic na tak način, vzpostavili pa bodo tudi sistem brezžičnega medmrežja. Za mesečne in druge vozovnice bodo uporabniki prejeli brezstične kartice, na postaje pa bodo postavili kartomate. V prihodnjih letih pa naj bi sledil tudi nakup novih prevoznih sredstev.

Vsebinska urednica.

Študentka družboslovja, aktivna na mnogih področjih študentskega življenja.

V prostem času ljubiteljica lepih destinacij in toplih ljudi. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.