Ljubljanski grad bodo zavzeli dobrodelni tekači – 30. Študentski tek na grad

Sports man who wants to start the new year 2023. Concept of new professional achievements in the new year and success
Foto: Urupong iz iStock

Torek, 23. maj, se bo na Ljubljanski grad zgrnilo nemalo tekačev in tekačic, ki bodo tekli za dober namen. Študentska organizacija Slovenije organizira že 30. dobrodelni Študentski tek na grad.

30. Študentski tek na grad

Ob prijavi so udeleženci lahko oddali izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji.

Prijave v kategorijo »z meritvijo časa« sprejemajo so že zaprte, medtem ko bodo prijave v kategorijo »brez meritve časa« možne tudi na dan teka, 23. maja, na Prešernovem trgu med 17. in 18. uro.

»Pridruži se nam v torek, 23. 5. 2023, ob 19. uri na Prešernovem trgu,« sporočajo organizatorji.

Vse informacije o 30. Študentskem teku na grad.

30. dobrodelni študentski tek na grad
30. dobrodelni študentski tek na grad Foto: on ŠOS

Študenti, dijaki in ostali tečejo 2,3 kilometra

Študentski tek na grad je športno rekreativno tekaško druženje na trasi dolžine zgolj 2,3 km. Teka se lahko udeležite brez meritve časa – brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. Kljub temu, da je Študentski tek na grad namenjen predvsem študentom, lahko na teku sodelujejo vsi v treh kategorijah: študenti, dijaki in občani (brez omejitev). Vsi tekači v cilju prejmejo osvežilno pijačo: vodo in izotonični napitek Oshee.

Študentski teg na grad je več kot le promocija gibanja

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad se spodbuja gibanje za zdravje – tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Od leta 2016 pa je Študentski tek na grad tudi dobrodelna prireditev s katero študente spodbujajo k solidarnosti in dobrodelnosti. V sodelovanju s Slovensko Karitas in Mlado Karitas bodo tudi letos zbirali prehranske izdelke ter izdelke za higiensko rabo za potrebe družin v stiski.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVse, kar moraš videti v Sloveniji – Znamenitosti, hribi, naravne lepote
Naslednji članekAstronomi pričakujejo eksplozijo zvezde v naši bližini

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.