Vse, kar moraš videti v Sloveniji – Znamenitosti, hribi, naravne lepote

map of Republic of Slovenia through magnifying glass
Foto: naruedom iz iStock

Se ti kdaj zgodi, da spoznaš kakšnega turista, ki ve več o Sloveniji kot ti? Ali pa ti predlaga obisk nekega kraja, za katerega sam prvič slišiš? No, nam se je kaj takega definitivno že zgodilo in to nas je spomnilo, da poleg znanih turističnih destinacij, kot je Bled, v Sloveniji obstaja še veliko skritih in neraziskanih naravnih kotičkov, ki samo čakajo na to, da bi bili odkriti. Zato smo ti pripravili seznam tovrstnih krajev. Kaj pa veš, mogoče jih lahko obiščeš že to poletje.

10. Solčavska panoramska cesta

Solčavska panoramska cesta je slikovita cesta, ki vodi skozi neokrnjeno naravo Solčavskega področja v zgornji Savinjski dolini. Ta panoramska cesta ponuja čudovite poglede na prelepe alpske vrhove, doline in travnike. Med vožnjo boš lahko občudoval slikovite vasice, cerkvice in tradicionalne kmečke hiše. To je idealna destinacija za vožnjo z avtomobilom ali kolesarjenje, saj boš tako lahko v miru užival v naravnem okolju in njegovih lepotah.

Summer alpine countryside landscape with high mountains and farms in the forest glade. Logar valley (Logarska Dolina) from the panoramic road, Solcava, Slovenia
Prejšnji članekKateri je najboljši visokoproteinski sladoled?
Naslednji članekLjubljanski grad bodo zavzeli dobrodelni tekači – 30. Študentski tek na grad

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.