Mariborska univerza išče člane evalvacijskih komisij

Maribor cityscape with University building, view from Cathedral, Slovenia
Foto: Panama7 iz iStock

Univerza v Mariboru je objavila razpise za izbiro kandidatov za člane evalvacijske komisije pri izvedbi notranje programske evalvacije študijskih programov. Najbolj v oči skačeta tista, ki se dotikata Filozofske fakultete UM (sociologija, psihologija in filozofija) ter Medicinske fakultete UM.

Univerza v Mariboru ima tako do 3. oziroma do 6. februarja odprta razpisa za izbiro kandidatov za člane evalvacijske komisije.

Zakaj notranje programske evalvacije?

Skladno s spremembami Zakona o visokem šolstvu, posledično pa tudi na podlagi Meril za akreditacijo in zunanjo evalvacijo visokošolskih zavodov in študijskih programov, ki jih je sprejela Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu, se je odgovornost spremljanja kakovosti izvedbe študijskih programov prenesla na univerze. »Z ureditvijo procesov notranjega upravljanja in spremljanja kakovosti študijskih programov na UM zagotavljamo sistem kakovosti na področju izobraževanja in poučevanja, vključno z učnim okoljem in relevantnimi povezavami z raziskovalnim delom,« pišejo pri UM.

Sistem kakovosti je zastavljen na način, da načrtovanje, izvedba, evalvacije in izvajanje akcijskih načrtov predstavljajo zaključeno zanko. Notranje programske evalvacije so neodvisne evalvacije študijskih programov, ki jih UM izvaja periodično, tako da je vsak študijski program evalviran najmanj enkrat v obdobju 5 let.

Notranja programska evalvacija predstavlja pripravo fakultete na zunanje evalvacije, hkrati pa z notranjimi programskimi evalvacijami UM pridobiva zunanji/neodvisen pogled na doseganja postavljenih ciljev študijskega programa in testira učinkovitost svojega notranjega sistema kakovosti na fakulteti. V okviru notranje programske evalvacije se neodvisno presodijo evalvirani študijski programi, njihovo izvajanje, doseganje postavljenih ciljev ter potreb študentov in družbe.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKi ali kateri? Katera beseda je pravilna?
Naslednji članekVse o sprejemcih, Višja urna postavka, Izpovedi: najslabši slepi zmenki

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.