Vse o sprejemcih, Višja urna postavka, Izpovedi: najslabši slepi zmenki

Naslovnica revije

Januar oznanuje nove začetke, za dijake štirih letnikov pa čas za pomembno odločitev. Pogledali smo, katere fakultete v Sloveniji imajo sprejemne izpite in za koliko se bo zvišala študentska postavka v letošnjem letu. Te zanima, če se lahko prepišeš v primeru, da ne boš opravil prvega letnika? Odgovarjajo ti strokovnjaki iz Zavoda Študentska svetovalnica.

Janurska številka se ponaša z bogato sekcijo člankov o tehnologiji in znanosti. Pogledali smo, če solata na dan res lahko odžene raka črevesja stran, kako se lahko zavaruješ na zmenku na slepo in kakšna skrita sporočila je NASA poslala na luno. Ljubitelji dinozavrov pa bodo prišli na svoj račun na strani 24, kjer smo odgovorili na vprašanje, ali so dinozavri lahko plavali.

Februar je mesec kulture, saj osmega februarja praznujemo Prešernov dan. V reviji te tako čaka članek o našem slovitem pesniku, ker nas en mesec kasneje čaka dan žena, pa smo preverili tudi najbolj zanimiva dejstva s poti k enakopravnosti žensk in moških. V čast Valentinovega pa smo preverili zgodbe z zmenkov, ki so šli (v nekaterih primerih zelo) narobe.

Ljubitelje športa, predvsem smučanja, čaka članek o tem, kako prihraniti na smučišču, saj vsi vemo, da se cene samo višajo in je treba paziti na vsak evro. Ker v času izpitov potrebujemo razvedrilo, smo ti pripravili seznam najboljših zabaviščnih parkov v Evropi. Zavzete igričarje pa čaka članek o najbolj pričakovanih igrah letošnjega leta.

Januarska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Če slučajno študiraš od doma, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. V komentarjih nam povej, kakšna se ti je zdela letošnja januarska številka. 🙂

Revija Študent januar 2023   Prenos

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekMariborska univerza išče člane evalvacijskih komisij
Naslednji članekV 119. letu starosti umrla najstarejša oseba na svetu
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.