Maske obvezne po celem Parizu

Nošnja maske v javnosti je postala obvezna v Parizu in območjih okoli njega. Gre za odziv na vse številčnejši delež obolelih za novim koronavirusom. V petek je Francija namreč zabeležila kar 7379 novih obolenj, kar je najvišja številka od maja.

Premier Jean Castex je dejal, da se želi izogniti še eni karanteni. Dejal je, da koronavirus pridobiva na moči v Franciji in da vlada mora ukrepati, v nasprotnem primeru bo delež obolelih postal prevelik.

Moški v javnosti nosi masko

Kljub večjemu številu obolelih pa delež umrlih ostaja nizek. V Franciji je do zdaj zbolelo več kot 300 000 ljudi, za posledicami koronavirusa je umrlo 30 500 ljudi. Francija ni edina, ki se bojuje z novim valom, saj tudi Nemčija namerava zaostriti ukrepe.

Francoski ministrski predsednik je dejal, da morajo vsi pešci v Parizu nositi maske na javnih krajih. Ta pravila so bila sprva mišljena za pešce, kolesarje in tekače. To je sprožilo številna nasprotovanja, saj so ljudje pričeli kolesariti v službo ravno zaradi prošenj vlade, naj se izognejo javnemu prometu.

Moški si odstrani masko in reče, tako je!

Kolesarjem tako sicer ne bo treba nositi mask, jih bodo pa morali nositi motoristi in ljudje na skuterjih. Tudi kadilci ne smejo odstraniti mask, da bi pokadili cigareto na javnem kraju. Tudi šolarji, starejši od 11 let, bodo morali nositi maske v šolah.

Čeprav se nam na prvi pogled zdi to precej neprijetno, je nošenje mask na javnih prostorih še vedno veliko boljša možnost kot pa ponovna karantena in posledice, ki jih ta s seboj prinaša.

Urednica revije Študent

VIRBBC
Prejšnji članekChadwick Boseman, za vedno!
Naslednji članekModne smernice napovedujejo divjo jesen 2020

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.