Chadwick Boseman, za vedno!

Chadwick Boseman je v 43. letu starosti umrl po več let trajajoči bitki z rakom na črevesju. Zvezdnik filmov Črni Panter, Da 5 Bloods, 21 ulic, Marshall in drugih je bil v zadnjih trenutkih obkrožen z družino in prijatelji. Vzor mladim po celem svetu je bil Boseman prav zaradi vlog temnopoltih legend in Črnega panterja v istoimenskih filmih studija Marvel.

Po manjših vlogah v televizijskih serijah je potrkal na vrata Hollywooda v filmu 42, kjer je zaigral Jackie Robinsona. Robinson je bil prvi temnopolti igralec bejzbola in skozi leta je postal simbol in legenda. Leto kasneje je Boseman v filmu Get on Up upodobil Jamesa Browna. Brown je bil v karieri oklican za očeta soul glasbe in postal simbol ter navdih mnogim. Kasneje pa se je Boseman prelevil še v Thurgooda Marshalla v filmu Marshall. Thurgood Marshall je bil prvi temnopolti vrhovni sodnik v zgodovini ZDA, in s tem postal navdih ter simbol upanja. Da take vloge ne bi bile dovolj, je Chadwick Boseman postal še črni panter, superjunak in kralj Wakande v več Marvelovih filmih.

Po tem ko je upodobil tri ljudi, ki so navdihnili mlade po svetu, da naj sledijo svojim sanjam v glasbi, športu in borbi za pravico, je tak zgled postal tudi sam. Lik T’Challe oziroma Črnega panterja je vodja, superjunak, brat, sin in kar je najpomembneje, je odličen vzor našim otrokom. Tako je Chadwick Boseman skozi leta neverjetnih upodobitev legend, tudi sam postal legenda.

Wakanda Forever!

 

Wakanda forever!
Pozdrav bo zapisan v zgodovino.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuaweiu nagradi za najboljši pametni telefon in najboljšo pametno uro!
Naslednji članekMaske obvezne po celem Parizu

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.