Menjam: Viski za hišo

Osemindvajsetletni Matthew je za štiriinštirideset tisoč funtov prodal zbirko viskija. Steklenico mu je vsako leto za rojstni dan dal oče, razlog za prodajo je bila želja po nakupu hiše.

Njegov oče Pete je tradicijo podarjanja steklenice viskija začel z njegovim starejšim bratom in jo nadaljeval z njegovo mlajšo sestro. Tako je Matthew od svojega rojstva leta 1992 vsako leto za rojstni dan dobil steklenico osemnajst let starega single malt Macallan viskija. Čeprav je bil Matthew kot majhen deček zmeden, zakaj je za rojstni dan dobil alkohol, če ga ni smel piti, steklenic nikoli ni odprl, saj mu je bilo to izrecno prepovedano.

Macallan viski

Tradicija naj bi trajala le do osemnajstega leta vsakega otroka, ko pa steklenice eno leto ni kupil in jo je začel iskati, je ugotovil, da se ji je vrednost podvojila. Zavedal se je vrednosti investicije in zato nadaljeval z obdarovanjem. Za steklenice, ki jih je v osemindvajsetih letih podaril Matthewu, je zapravil okoli pet tisoč funtov.

Matthew se je za prodajo odločil, ker si želi kupiti hišo. CNBC-ju je povedal, da brez prodaje o nakupu ne bi niti razmišljal. S to izkušnjo je ugotovil, kako pomembno je vsak mesec nekaj denarja dati na stran. Tudi sam namerava začeti tradicijo za svoje bodoče otroke.

VIRcnbc.com
Prejšnji članekLetos 100 let slovenske atletike in več kot 10 državnih rekordov
Naslednji članekNajboljši filmi o nezemljanih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.