Najboljši filmi o nezemljanih

Filmi, kjer človeštvo v takem ali drugačnem številu naleti na nezemljane v taki in drugačni obliki. Čeprav so Superman, Thor in Thanos nezemljani, teh filmov ni na tem seznamu. Tu so tisti pravi nezemljani, ki nam (z izjemo enega) ne prinesejo ničesar dobrega. Vsaj po večini. So nam pa vsi ti nezemljani prinesli fantastične filme.

E.T.

Mladi fant Elliot naleti na malega vesoljčka. Preden ga v roke dobijo državne gliste, ga mora odpeljati nazaj do njegove ladje, ki ga bo odpeljala domov. Eden najbolj prepoznavnih filmov in najboljših družinskih filmov.

E-T the Extra Terrestrial Original Trailer 1982

Pozaba

V prihodnosti ljudje zapustijo Zemljo, ker so jo opustošili nezemljani. Nekdanji marinec Jack mora skrbeti za robote, ko nekega dne zagleda žensko svojih sanj. Velikokrat spregledan film, v katerem igra Tom Cruise, ki da filmu tisto piko na i.

Oblivion - Theatrical Trailer

Predator

Arnold Schwarzeneger v džungli in v boju z nezemljanom. »Get to the choppa,« je le eden izmed zgodovinskih trenutkov v enem izmed najboljših akcijskih filmov v karieri bivšega kalifornijskega guvernerja/avstrijskega bodibilderja.

🎥 PREDATOR (1987) | Full Movie Trailer in Full HD | 1080p

Osmi potnik

Grozljivka, ki je prerasla to in postala tudi akcijska franšiza. Sedemčlanska posadka ladje Nostromo se vrača na Zemljo, ko zazna signal z bližnjega planeta. Prvi del je režiral Ridley Scott, drugega pa je prevzel James Cameron in ga naredil bolj akcijskega. Pri tretjem pa je med Davidom Fincherjem in studiji prišlo do veliko preprek, zaradi česar ni več tako dober. Četrti pa je predmet polemik.

Alien (1979) Trailer

Bližnja srečanja tretje vrste

Steven Spielberg s še eno klasiko o neznanem. Roy ima srečanjo z neznanim letečim predmetom in to mu za vedno spremeni življenje. Ta opis filmu ne pomaga ravno veliko, zato rajši predlagamo ogled. Film je vse tisto, kar E.T. vesoljček ni bil in to lahko pomeni le dobro.

CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND - Official Trailer

Prihod

Za nekatere zelo dolgočasen film, za druge najboljši film. Jezikoslovka prevaja sporočila nezemeljskih vesoljskih ladij. To mora storiti, preden se začnejo spopadi. Če pričakuješ akcijo, potem boš razočaran. Če pa pričakuješ enega najboljših filmov zadnjih let, potem si prišel na pravo mesto.

Arrival Trailer (2016) - Paramount Pictures

Vojna zvezd

Yoda, Skywalkerji, Jediji, Sila, tri trilogije, nekaj ostalih filmov, saga, vesoljska opera in še bi lahko povezovali. Filmi, ki imajo proti ostalim pač »high ground« v samem pomenu filmskega sveta.

STAR WARS Original Trailer (Restored) - 1976

Vojna svetov

Svet napadejo ogromno vesoljci, ki ljudi enega za drugim lovijo in zapirajo v svojo notranjost. Tom Cruise in vesoljci so redkokdaj dolgočasni filmi, kar dokazuje tudi Vojna svetov, ki je res megalomanski projekt.

War of the Worlds (2005) - Trailer

Na robu jutrišnjega dne

Zaradi tega film zdaj vem, da se Groundhog day imenuje Svižčev dan. Kakorkoli že, Tom Cruise v tem filmu živi vsak dan znova in znova, dokler ne pride bližje odgovoru. Emily Blunt in Cruise sta v tem filmu splavala pod radarji v letu izida, a se mnogi še danes radi vračajo k temu filmu.

Edge of Tomorrow - Official Main Trailer [HD]

Dan, ko je obstala Zemlja

Mišljen je original iz leta 1951. Črno-bel film, v katerem Klaatu (humanoid) prispe na naš planet, da nam pove ne ravno veselo novico. Za tisto leto revolucionaren film, ki je bil po pomenu na ravni Metropolisa. Ko pa je prišel ven remake, mu tudi Keanu Reaves ni mogel pomagati.

Day the Earth Stood Still Trailer

Stvar

John Carpenter je leta 1982 izdal film The Thing, ki je nagnal strah v kosti vsem, ki so imeli stik s snegom. Parazitski vesoljec, ki prevzame vsak organizem.

The Thing (1982) Trailer

Možje v črnem

Agenta J in K sta del tajne službe, ki se ukvarja z vesoljci. Will Smith in Tommy Lee Jones sta duo, za katerega nismo vedeli, da ga potrebujemo. Zabavna akcija, ki vsebuje ravno dovolj čustev, da se bolj smejimo, kot zamislimo. Elvis ni mrtev, ampak je šel samo domov.

Men In Black (1997) - Trailer

Dan neodvisnosti

Četrti julij ne bo več znan le kot ameriški praznik. Ampak dan, ko je človeštvo reklo, da ne bo propadlo, da ne bomo tiho odšli. Obstali bomo. Film z enim najbolj znanih prizorov v zgodovini in enim najboljših govorov v zgodovini. Fantastičen film, ki pa ima žal tudi nadaljevanje, ki pusti malo grenkobe na ustnicah.

Independence Day | Official Trailer #1 |1996

Napad na ulico

Padec meteorjev in z njimi vesoljcev v angleški gheto je fantastično ogledalo na trenutno obnašanje ljudi. Film, ki je začel kariero Johna Boyege in predstavil idejo, da vesoljci kdaj pa kdaj napadejo tudi Anglijo in to ne z vesoljskimi ladjami, ampak posamično.

ATTACK THE BLOCK - Official Restricted Trailer

Star Trek

Polno vesoljcev, neznanega in vesolja nasploh. Ja, ja, vem, prej je bilo več serij, ampak to še ne pomeni, da v filmih ni moč najti kakovosti. J. J. Abrams je z najnovejšo trilogijo dokazal, da je mojster ponovnega rojstva filmov in idej. Žal pa jih velikokrat ne zna izpeljati do konca.

Star Trek - Trailer

Avatar

Na planetu Pandora živi ljudstvo imenovani Navi’. In ljudje jih želijo iztrebiti, ker živijo na mestu, kjer je veliko drage kamnine. Slika današnjega sveta. Revolucionaren film, ki je bil več kot desetletje najbolj dobičkonosen film vseh časov. V naslednjih letih pa bodo sledili še trije, ki bodo še bolj revolucionarni.

Avatar | Official Trailer (HD) | 20th Century FOX

Uničenje

Mojstrovina, ki je bila popolnoma spregledana. Na Zemlji se pojavi območje, ki se širi iz dneva v dan. Vsak, ki se poda vanj, je izgubljen. Za prevod filma se opravičujem, ampak ga ni. Poleg Na koncu jutrišnjega dne, je to eden najbolj spregledanih filmov zadnjih let. Prizori, ki ti dajo misliti in te prestrašijo tako, da občutiš stisko.

Annihilation (2018) - Official Trailer - Paramount Pictures

Okrožje 9

V Johannesburgu pristane vesoljska ladja, polna »vesoljcev«. Tako nastane v mestu dejanski geto priseljencev, ki nimajo drugam. Preko vesoljcev nam je ta film prikazal problem revščine, segregacije, apartheida, rasizma in sovraštva do drugačnosti nasploh. Predstavil pa nam je tudi Sharlita Copleya, ki je pravi kameleonski igralec.

District 9 - Official Trailer (HD)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMenjam: Viski za hišo
Naslednji članekBo o imenu vajinega novorojenčka odločala država?

Urednik portala Student.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.