Milijarderji se pripravljajo na podzemni pobeg

V zadnjih petih letih so najbogatejši lastniki bunkerjev gradili svoja luksuzna zavetišča z enim namenom – da bi zaščitili svoje družine. Nekateri imajo celo varne sobe, ki preko tunela vodijo do bunkerja, drugi skrivajo svoje bunkerje na svojih posestvih, stran od glavne hiše.

Pobeg za najbogatejše

Teksaško podjetje Rising S Bunkers je specializirano za tako gradnjo in njihov posel cveti. Vse več ljudi je namreč zaskrbljenih glede njihove prihodnosti. Zaposleni bi sicer raje gradili kaj drugega, vendar je povpraševanje tako veliko, da se jim preprosto ne splača.

Bunker
Foto: Rising S Bunkers

Kupci iščejo zaščito pred različnimi možnimi scenariji, od vojne do okoljske katastrofe. V trenutnem obdobju pandemije so še posebej mamljiva možnost. En izmed bunkerjev je v lasti bogatega bankirja, ki s svojimi otroki živi na ogromnem posestvu v Ohiu.

Bogati bankir želi poskrbeti za svojo družino

Živčno pričakuje, kdaj bo moral uporabiti bunker in se skriti pred svetom. Njegov bunker se nahaja blizu njegovega doma in ima kar 3 velike spalnice in dve kopalnici. Dejansko je večji od številnih domov. Lastnika ni skrbela jedrska vojna, pač pa državljanski nemiri in trenutno ga veseli dejstvo, da se je pripravil.

V obdobju, ko se ljudje prepirajo za hrano in toaletni papir, se nemiri kar širijo. Lastnik ne verjame, da bo virus uničil svet, vendar razmišlja o tem, kaj bo prišlo za njim. Bunker bo njihovo družino ščitil do šest mesecev. Poleg spalnic in kopalnic imajo tudi dnevno sobo, pisarno, shrambo, kuhinjo in sobo za orožja.

Kuhinja v bunkerju
Foto: Rising S Bunkers

Bunker je opremljen s solarno energijo, prav tako imajo omogočen dostop do interneta. Povsod so skrivne kamere in vadili so celo načrt pobega do bunkerja. Orožje jim predstavlja zadnjo obrambo v sili. Hrana in voda jim bosta zadostovali za šest mesecev. Pripravljenih ima tudi veliko iger, filmov, družabnih iger in igralnih konzol.

Luksuz ima svojo ceno

Podjetje ponuja različne bunkerje, od malo cenejših do precej dražjih. Najdražji se imenuje »Aristokrat« in stane kar dobrih 8 milijonov dolarjev. V njem lahko biva 50 ljudi, ima pa igralno sobo, savno, telovadnico, bowling stezo in celo bazen. Prav tako se lahko pohvali z garažo za več vozil in rastlinjakom za pridelavo lastne hrane.

Shramba v bunkerju
Foto: Rising S Bunkers

Aristokrat ima nad sabo tudi varno hišo blizu vhoda, ki na prvi pogled deluje kot običajna stavba. Narejena je iz neprebojnih sten, saj je varnost na prvem mestu. Druga najdražja možnost je »Predsedniški bunker« za dobre 4 milijone dolarjev, ki ima pet individualnih bunkerjev.

Izdelujejo pa tudi malce cenejše bunkerje, za tiste, ki si pač ne morejo privoščiti tako luksuznega bunkerja. Posel jim trenutno cveti in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje.

Urednica revije Študent

VIRForbes
Prejšnji članekIz dijaškega doma izselili še zadnje študente
Naslednji članek☑️ KVIZ: Kako dobro poznaš Friendse? (1. del)

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.