Mladi do cenejših stanovanj v Ljubljani in na Vrhniki

Javni stanovanjski sklad MOL je objavil razpis za najemna stanovanja za mlade, na katerega se mladi lahko prijavijo do vključno 30. oktobra. Razpis velja za 30 najemniških stanovanj. Poleg razpisa za stanovanja pa je MOL objavil tudi razpis za najem bivalnega ateljeja, namenjenega ustvarjalcem na področju vizualnih in likovnih umetnosti, na katerega se umetniki lahko prijavijo do 21. oktobra.

Stanovanja za mlade

30 najemniških stanovanj za mlade je namenjenih mladim, ki so stari od 18 do 29 let in so finančno šibki. Socialna stanovanja so namenjena mladim, ki pri procesu osamosvajanja potrebujejo pomoč in ugodne pogoje za oblikovanje družine ter za delo in bivanje v MOL.

  • Stanovanja bodo vseljiva v letih 2021 in 2022. Od tridesetih stanovanj bo tretjina namenjena za najem mladim posameznikov, deset jih bodo dodelili mladim parom, deset pa mladim družinam.
  • Najemnina bo neprofitna in določena v skladu s prepisi.
  • Do stanovanj so upravičeni mladi državljani Slovenije, ki imajo v času objave razpisa in med trajanjem razpisnega postopka prijavljeno stalno prebivališče v MOL.
  • Upoštevati morajo tudi, da morajo imeti ob objavi razpisa tam minimalno 6 let začasnega ali stalnega bivanja v MOL.
  • Pomembno je, da ne prosilec ne ožji družinski člani, ki skupaj s prosilcem kandidirajo na razpisu, ne smejo presegati predpisanega dohodkovnega in premoženjskega cenzusa.

woman standing near brown wooden cabinetNajem bivalnega ateljeja

Objavljen je tudi razpis za 86 kvatradnih metrov velik bivalni atelje. Gre za stanovanje, ki omogoča bivanje in ustvarjanje. Bivalni atelje obsega dnevno sobo, kuhinjo, kopalnico, predsobo, vetrolova in balkon ter seveda delovni prostor. Najemnina bo znašala približno 280 evrov.

Do razpisov lahko dostopaš na spletni strani javnega sklada Mestne občine Ljubljana.

Prejšnji članekNikar tega ne počnite, če ne želite izgubiti stranke
Naslednji članekŠtevilke napovedujejo porast novo okuženih – držimo se ukrepov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.