Moški umrl zaradi napada kokoši

Brahma chicken on the farm, white chicken on green grass, poultry breeding on the farm, poultry breeding.
Foto: Olga Zhogina iz iStock

Tragična novica prihaja z Irske. Tamkajšnji moški, ki je imel težave s srcem, je umrl, potem ko ga je pokončala agresivna kokoš pasme brama, ki je živela na njegovem posestvu.

Agresivna kokoš ameriške pasme brama ubila moškega

Jasperja Krausa iz Killahornie je kokoš sicer napadla 28. aprila lani, je poročal časnik The Irish Examiner, ki se sklicuje na nedavno preiskavo.

Njegov najemnik Corey O’Keeffe je povedal, da je med napadom slišal Krausa kričati in videl, kako mu je iz noge curljala kri, na teletu pa je imel veliko rano. O’Keeffe je dejal, da je poklical reševalno službo, oskrbel Krausovo rano na nogi in ga 25 minut oživljal, preden je prispela reševalna služba, in da je Kraus med prebujanjem zavesti izrekel besedo kokoš.

Oblasti so povedale, da so moškega našli ležati na kuhinjskih tleh v luži krvi in da je imel rano na zadnji strani ene noge.

Garda Eoin Browne iz soseske Clonark je na preiskavi povedal, da so ga poklicali na kraj nenadne smrti, kjer je srečal reševalce. Ti so ga obvestili, da so izvajali umetno dihanje, vendar neuspešno. Dr. Ramadan Shatwan je na preiskavi povedal, da je bil pokojnikov obraz sicer prekrit s suho krvjo, vendar na obrazu ni imel ureznin, vzrok smrti pa je bila smrtonosna srčna aritmija.

Krausovo truplo so prepeljali v mrtvašnico bolnišnice Roscommon in pozneje na obdukcijo v bolnišnico University College Hospital.

brahma breed chicken
Kokoš pasme brama Foto: Mario Sergio Andrioli iz iStock

Kokoš pred tem napadla tudi otroka

Krausova hči Virginia Guinan je na preiskavi povedala, da je na dan Krausove smrti okoli poldneva pri očetu odložila nakupe. Po besedah gospe Guinan je družina vedela, da je njegovo srce slabo. Ko je vstopila, je spal in ga ni želela zbuditi. Krausu je pred kratkim umrl pes in bil je vznemirjen, je povedala. Njen oče je bil v remisiji zaradi raka, prej pa je imel tudi odpoved ledvic. V tistem času je jemal tudi veliko zdravil. Z njo je stopil v stik O’Keeffe, ki jo je obvestil o incidentu.

Ko je Guinan prišla v hišo, je videla kri po tleh in reševalce, ki so njenega očeta oživljali. Dejala je, da je »spoznala, da je očetovo smrt zagotovo povzročila kokoš«.

O’Keeffe je dejal, da je bila kokoš, ki je napadla Krausa, agresivna.

Guinan je še dejala, da je videla piščanca s krvjo na krempljih, in posumila, da gre za isto žival, ki je napadla njenega očeta. Poudarila je, da je žival pred tem napadla tudi njeno hčerko.

VIRIndependent
Prejšnji članekDokumentarec o Pornhubu kmalu na Netflixu
Naslednji članekOdkrito novo tveganje za prostoživeče živali

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.