Mussolinijev pravnuk je nogometaš in ostali potomci evropskih voditeljev

Mussolinijev pravnuk je nogometaš, kaj pa počnejo potomci drugih evropskih voditeljev
Mussolinijev pravnuk je nogometaš, kaj pa počnejo potomci drugih evropskih voditeljev

Te je že kdaj zaskrbelo, da ne dosegaš ciljev, ki so jih dosegli tvoji predniki? Je bil tvoj dedek zdravnik, ti pa ne veš, kaj je kompresijska obveza? Je bila tvoja prababica avtomehanik, ti pa ne znaš niti pravilno natankati avta?

Ne sekiraj se preveč, kajti dosežki prednikov niso vedno merilo dobrega življenja. Tega se zelo dobro zavedajo 20-letni Romano Floriani Mussolini, 25-letni Ferdinand Zvonimir Habsburško-Lotarinški in 51-letna Chrese Evans.

Kaj počne pravnuk Benita Mussolinija?

Romano Floriani Mussolini za razliko od svojega pradedka ne izvaja neuspešnega napada na Grčijo, temveč raje igra v obrambi nogometnega kluba Lazio. Njegova mama je evropska poslanka sredinsko-desne stranke Forza Italia, njegov dedek pa je bil slikar in jazz pianist.

V središču mednarodne pozornosti se je znašel leta 2021, ko je angleški The Times poročal o njegovi pridružitvi nogometnemu klubu S.S. Lazio. Navijači Lazia so namreč znani po povezavah z neofašističnimi organizacijami.

Mussolinijev pravnuk je sicer zatrdil, da se s politiko ne namerava ukvarjati. Upoštevajoč njegov priimek, lahko le upamo, da so njegove želje osvojitev naslova najboljšega nogometaša, ne pa osvojitev Slovenske Istre.

Najhitrejši Habsburžan v zgodovini

Predniki Ferdinanda Zvonimirja Habsburško-Lotarinškega predstavljajo nepogrešljiv člen evropske in svetovne zgodovine. Njegov pradedek je bil Karel I., zadnji avstrijski cesar in ogrski kralj, njegov oče Karl von Habsburg pa je trenutni glava Habsburško-Lotarinške rodbine.

Če bi zgodovina odločila drugače, bi lahko nekega dne Ferdinand Habsburški zavladal tudi kot slovenski cesar. Ker pa je Avstro Ogrska monarhija razpadla leta 1918, se je naš nesojeni cesar odločil za kariero avtomobilskega dirkača.

Svojo kariero je začel pri 14 letih s kartingom, kasneje pa tekmoval v različnih disciplinah, med drugim tudi v Formuli. Športne dosežke in osebne trenutke objavlja na svojem Instagram profilu, spremlja ga skoraj 40 tisoč sledilcev.

Z nekdanjo cesarsko himno Bog ohrani, Bog obvari mu sicer ne moremo zaželeti dolgega in uspešnega vladanja, temveč varno vožnjo.

Romano Bolković - 1 na 1: Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen

Vnukinja Josipa Stalina je ameriška budistka

Chrese Evans je edina vnukinja Josipa Visarionoviča Stalina. Že po imenu lahko sklepamo, da si družinskega priimka ne šteje v ponos. Josip Stalin velja za enega izmed najokrutnejših diktatorjev v zgodovini. Njegov teror je terjal več milijonov žrtev po vsej nekdanji Sovjetski Zvezi. Paranoični voditelj ni prizanašal niti svoji družini in prijateljem, zato je Chrese Evans lahko srečna, da živi v drugačnih časih in drugačni državi.

Rojena je kot Olga Peters v ZDA, kjer je prevzela svobodomiselne in kapitalistične vrednote Zahoda. Zase trdi, da je budistka. Kot samostojna podjetnica se ukvarja s prodajanjem starin. Na socialnih omrežjih večkrat objavi fotografije, ki jih nikakor ne bi mogli pripisati vnukinji komunističnega diktatorja.

Zanimivo je dejstvo, da bi bila Stalinova vnukinja najbrž med prvimi žrtvami njegovega režima. Jabolko v tem primeru ne bi moglo pasti dlje od drevesa.

Park of the fallen Statues, Gorki Park, Moscow, Lenin and Stalin
Foto: pialemmel iz iStock

Junior novinar

Prejšnji članekZnani so nominiranci za oskarja 2023!
Naslednji članekTop lokacije za nočno življenje v Ljubljani 2023

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.