Top lokacije za nočno življenje v Ljubljani 2023

live concert, dance club, disco
Foto: stux iz Pixabay

Ljubljana sicer ni mesto, ki bi se lahko ponašalo z norim nočnim življenjem kot nekatere druge evropske prestolnice, vendar večeri vseeno še zdaleč niso dolgočasni.

In Your Pocket je letos ponovno izdal seznam top lokacij za nočno življenje v Ljubljani, ki so jih pomagali izbrati domačini, strokovna komisija in uredniška ekipa portala In Your Pocket.

Glasovalo se je za prizorišča znotraj 9 kategorij in zmagovalci vsake sestavljajo seznam top 9 lokacij za nočno življenje v Ljubljani. Med njimi seveda tudi najboljši klubi v Ljubljani.

9Najboljši bar: Captain’s Cabin

Foto: Captain’s Cabin on Facebook

Captain’s Cabin se nahaja v strogem centru Ljubljane. Ob vstopu vanj dobiš občutek, da se odpravljaš v skrivni bar, saj te stopnice vodijo dol v zatemnjen prostor, ki se kmalu razkrije kot tematsko opremljen po konceptu Piratov s Karibov.

Prostor ni velik, vendar to prispeva k njegovemu čaru. Poleg ogromne izbire koktejlov (kjer dobiš dva ista za ceno enega) je ena izmed njegovih glavnih atrakcij tudi ekran, kjer lahko obiskovalci sami izberejo naslednjo pesem.

Glasba je pogosto preglasna za dolge pogovore, je pa zato idealen prostor za ples.

8Najboljši pub: Corner Pub

Corner Pub
Corner Pub Foto: https://www.facebook.com/cornerpub.ljubljana/photos on Facebook

Corner Pub po izgledu in široki ponudbi piv – teh imajo namreč več kot 40 – še najbolj spominja na irske pube.

Pogosto na ekranu lahko spremljaš tudi športne dogodke, pa tudi Dan svetega Patrika vsako leto praznujejo v slogu.

7Najboljši lounge bar: Kolibri Cocktail Bar

Kolibri Cocktail Bar
Foto: Kolibri Cocktail Bar on Facebook

Pogoj, da je bar lahko kategoriziran kot lounge bar, je elegantna in udobna atmosfera z nekoliko tišjo glasbo, ki dovoljuje pogovor brez naprezanja. Kolibri Cocktail Bar natančno ustreza temu opisu.

Nahaja se v staromeščanski stavbi v mestnem jedru. Prostor je precej majhen, vendar to prispeva k intimnemu čaru bara; na izbiro imaš sedeže ob baru ali pa nekaj mizic v prostoru poleg tega.

Vsake par mesecev bar prenovi svojo ponudbo koktejlov, ki so narejeni iz posebnih sestavin in nenavadnih kombinacij okusov, natakar pa se je vedno pripravljen posvetiti vsakemu gostu ter razložiti recepte in svetovati pri izbiri.

6Najboljša vinska bara: Dvorni Bar in Šuklje Wine Bar

Wine Bar Šuklje
Foto: Wine Bar Šuklje on Facebook

Letos sta si mesto najboljšega vinskega bara delila kar dva izbranca.

Dvorni bar, poimenovan po svoji lokaciji na Dvornem trgu, ponuja več kot 90 različnih vin in penin, vse od znanih domačih in tujih imen do majhnih nepoznanih vinarjev.

Del bara spominja na eleganten jazzovski prostor, kjer navadno najdeš tiste, ki so prišli na pokušino vin, drugi del pa privablja goste, ki so tu za tapase in kosilo.

Wine bar Šuklje ponuja vina iz več kot 20 držav, od konkurence pa se razlikuje tudi po inovativni vinski karti – na tej so vina kategorizirana glede na zvrst glasbe, s katero se najbolj ujemajo. Pop je rezerviran za preprosta in zabavna vina, Beethovnove skladbe za ikonična vina itd. Prav tako ime vsakega vina spremlja še majhen simbol, ki te vodi skozi tvoje izbire.

5Najboljše prizorišče z živo glasbo: Kino Šiška

Kino Šiška
Foto: Kino Šiška on Facebook

Bivši kinematograf, prenovljen v center urbane kulture, je eden izmed go-to prostorov za koncerte domačih in tujih glasbenikov, vendar to še zdaleč ni vse, kar ponuja.

Gosti tudi razne festivale, konference, razstave in ostale dogodke, ki so povezani z vizualno in uprizoritveno umetnostjo. Vsako leto se v prostorih Kina Šiške odvije približno 200 dogodkov, ki jih poleti lahko spremljaš tudi na zunanjem prizorišču.

4Najboljši klub: Klub K4

Foto: Klub K4 on Facebook

K4 je v 80-ih in 90-ih letih predstavljal središče LGBT gibanja, hkrati pa se je že leta nazaj uveljavil kot rojstni kraj techno kulture v Sloveniji.

Tudi danes v njem lahko obiščeš predvsem dogodke, kjer vrtijo elektronsko plesno glasbo. V klubu sta dva ločena odra, tako da je mogoče tudi izbirati med izvajalcem.

Nad njim se je pred kratkim odprl tudi hostel, kjer lahko prespiš, če se ti po dolgi noči ne da vračati domov.

Približno enkrat na mesec pa v njem organizirajo tudi dogodek K4 Roza, namenjen LGBT skupnosti (ter zaveznikom), ki je nekakšen pozdrav njegovim koreninam.

3Najboljše nočno življenje na Metelkovi: Gala Hala

Gala Hala
Foto: on gala hala

Metelkova si kot avtonomni kulturni center zasluži svojo lastno kategorijo. Nagrado za najboljše nočno življenje znotraj nje je prejela Gala Hala, glavno koncertno prizorišče v Metelkova mestu.

Večkrat na teden gosti dogodke z najrazličnejšimi zvrsti glasbe in v tem smislu je eno bolj vsestranskih prizorišč v Ljubljani na splošno. V lasti ima notranje prostore, poleti pa se odpre tudi njen letni vrt.

2Najboljši hotelski bar: Hotel Union Kavarna

Hotel Union kavarna
Hotel Union kavarna Foto: Kavarna Union on Facebook

Zmagovalka naslova za najboljšo kavarno v Ljubljani je pobrala tudi naslov najboljšega hotelskega bara. Kavarna je del hotela Hotela Union – ki je, mimogrede, gostil že kar nekaj znanih osebnosti, med drugim tudi kraljico Elizabeto II. ter Billa in Hilary Clinton.

Pred kratkim je, zahvaljujoč prenovi, dobila novo podobo v stilu dunajskih secesijskih kavarn, po novem pa lahko v njej naročijo širšo ponudbo zajtrka tudi zunanji obiskovalci, ne samo gosti hotela.

1Najboljša zabava za pozne večere: Biljardna Hiša Ljubljana

Foto: Biljardna hiša Ljubljana on Facebook

Da je Biljardna Hiša res priljubljeno mesto za preživljanje večerov dokazuje dejstvo, da so med vikendi biljardne mize bolj ali manj polne. K sreči je teh res veliko, na voljo pa so tudi mize in sedeži v baru, kjer lahko pred ali po igri spiješ nekaj in se morda zamotiš z eno rundo pikada.

Pri vstopu najprej naletiš na restavracijo, oblikovano v ameriškem stilu, kjer strežejo najrazličnejše jedi ne glede na del dneva, občasno pa se v Hiši organizirajo tudi turnirji v biljardu in glasbeni večeri.

Dobra novica za vse, ki naslednji dan delajo ali imajo zgodnje predavanje in si zvečer ne želijo predolgo ostati zunaj – na biljard lahko prideš že zjutraj in med 8 in 12. uro igraš za zgolj 3 evre na uro.

Anja Koglot

Junior novinar

Prejšnji članekMussolinijev pravnuk je nogometaš in ostali potomci evropskih voditeljev
Naslednji članekVelikost ni tista, ki je najbolj pomembna
Anja Koglot

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.